Ostravský smečař Lukáš Vašina smečuje přes blok Jana Štokra a Libora Leikepa.

Ostravský smečař Lukáš Vašina smečuje přes blok Jana Štokra a Libora Leikepa. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Karlovarští mistři dají šanci mladým. Přicházejí Vašina a Matyáš Džavoronok

  • 0
Volejbalový klub ČEZ Karlovarsko angažoval další posily, dvojici kadetů úspěšných na mezinárodní úrovni. Kádr elitního mužstva rozšíří vicemistr Evropy Matyáš Džavoronok a evropský šampion Lukáš Vašina. „Lukáš by nám měl pomoct, protože je to prototyp komplexního smečaře,“ poznamenal na adresu osmnáctiletého hráče předseda klubu Jakub Novotný.

Z České Třebové do Ostravy

Lukáš Vašina je nedílnou součástí reprezentačních výběrů nižších věkových kategorií. Šikovný smečař začínal s volejbalem v České Třebové, v uplynulé sezoně působil v extraligovém mužstvu Ostravy.

„Musí se ještě hodně učit, tohle by pro něj měla být do budoucna i velká příležitost,“ doplnil Jakub Novotný.

Další z rodinného klanu

K nejmladší posile Karlovarska pak šéf klubu uvedl: „Matyáš (Džavoronok) je jedním z velkých talentů, jakým byl jeho bratr, u nás má příležitost nahlédnout do většího volejbalu. Zbytek už bude na něm.“

Jméno Džavoronok se na soupisce Karlovarska objevuje po dvou letech. Sezonu 2015/16 odehrál na západě Čech Matyášův bratr Donovan, který pak zamířil do Itálie.

Teprve šestnáctiletý Matyáš už má za sebou juniorské mistrovství světa a evropský šampionát kadetů, na kterém dovedl národní tým jako nahrávač ke stříbrným medailím.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž