Olomoucké volejbalistky se radují. S číslem 15 Jana Napolitano Šenková.

Olomoucké volejbalistky se radují. S číslem 15 Jana Napolitano Šenková. | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Atmosféra byla jako v Itálii, zářila Napolitano Šenková po finále

  • 0
Rovných dvacet bodů získala smečařka Jana Napolitano Šenková ve třetím finále (3:2) proti Prostějovu, nejvíc z olomouckých volejbalistek. Díky tomu vede její tým 2:1 na zápasy a ve čtvrtek mohou doma sérii o titul ukončit. „Znovu na Prostějov vjedeme,“ slibuje bývalá reprezentační kapitánka.

Vedly jste 2:0 na sety, co se pak stalo, že Prostějov srovnal?
Asi je to s Prostějovem tradice, už jsme takto s nimi zahrály několikrát, že jsme vedly 2:0. Ale je to Prostějov, umí zabrat a my jsme naopak trochu polevily. Tie-breaky se nám však s nimi daří.

Fotogalerie

Je výhra v pěti setech sladší?
Je to sladké, hlavně kvůli domácí atmosféře. Je to fantazie, co tu fanoušci vytvořili za úžasné podmínky. V tom se hraje nádherně.

Už jste někdy podobnou kulisu zažila?
Možná jeden rok v Itálii, když se nám povedl postup do A1. Ale je to něco jiného v Itálii a něco jiného v Olomouci v české extralize. Je to super a chci všem lidem strašně moc poděkovat a doufám, že se brzy uvidíme.

Dokážete odhadnout, co se teď honí prostějovským hráčkám v hlavách?
Mají to, holky, těžké. Ale jak už jsem říkala, je to Prostějov. Určitě nepřijede na čtvrté utkání se sklopenými hlavami. My se naopak rázem dostáváme do role favorita a na to nejsme moc zvyklé. Uvidíme, jak se s tím popereme my, ale i soupeřky.

Zbývají vám ještě síly?
Dobrá otázka. Možná jich spoluhráčkám zbývá o trochu víc než mně, ale pořád ještě nějaké mám. A večer se něčím nadroguju a vjedeme na Prostějov znovu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž