Jablonec hostí světovou špičku volejbalu

  • 7
Jablonec - Dva ze čtyř nejlepších týmů světa - Srbsko a Černá Hora a Rusko, silná Francie a senzace letošní Světové ligy Česká republika. Takové hvězdné obsazení má turnaj volejbalistů Kooperativa Cup 2003, který se koná od 19. do 21. srpna v Městské hale v Jablonci nad Nisou.

Volejbalové příznivce z Libereckého kraje tak čeká opravdový sportovní svátek. "Řekl bych, že je to letos vůbec nejlépe obeslaný přípravný turnaj v Evropě," je přesvědčený český svazový trenér Petr Kop.

Největším favoritem bude tým Srbska a Černé Hory, který pod hlavičkou Jugoslávie vyhrál poslední olympijské hry v Sydney 2000 a v nedávném finále letošní Světové ligy prohrál až po nervydrásající bitvě s Brazílií.

Rusko patří už tradičně mezi nejlepší světové týmy, i když ve Světové lize na něj nedávno zbylo až 7. místo. Francie se řadí mezi evropskou elitu, kde se chce trvale usídlit i česká reprezentace.

Ta se letos pod vedením trenéra Pavla Řeřábka stala největším překvapením Světové ligy, v níž dokráčela až ke skvělému čtvrtému místu. Pro všechny čtyři volejbalové reprezentace je jablonecký turnaj generálkou na nadcházející evropský šampionát. Ten se uskuteční od 5. září v Německu.

TURNAJ KOOPERATIVA CUP 2003 

úterý 19. srpna:
17.00 Rusko - Srbsko a Černá Hora 19.30 Česká republika - Francie 
středa 20. srpna:
17.00 Rusko - Francie
19.30 Česká republika - Srbsko a Černá Hora 
čtvrtek 21. srpna:
17.00 Francie - Srbsko a Černá Hora
19.30 Česká republika - Rusko

"Proto můžeme garantovat, že zahraniční týmy přijedou v nejsilnějším možném složení. Na soupiskách budou mít čtrnáct hráčů, a ty budou v podstatě do putníku shodné se soupiskami, jaké byly v letošní Světové lize," tvrdí Kop.

Česká volejbalová reprezentace našla v Jablonci v Městské hale a v nedalekém areálu Břízky podle Petra Kopa naprosto ideální podmínky.

Na soustředění je zde už od 30. července a s menšími přestávkami zde pobude do 30. srpna. "Jsou zde optimální podmínky po všech stránkách," potvrdil svazový trenér.

Vstupenka na jeden den (oba zápasy) stojí sto korun. Permanentka na všechny tři dny vyjde dospělého na 250 korun, děti a důchodce na 150 korun, v ceně je i vstup na přípravný zápas s Francií v neděli 24. srpna. Do haly se vejde 3400 diváků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž