Radost volejbalistek Frýdku-Místku

Radost volejbalistek Frýdku-Místku | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Frýdecké volejbalistky budou úspěšné, pokud přejdou přes Brno

  • 0
Volejbalistky o víkendu rozjedou extraligové play-off. Sokol Frýdek-Místek přivítá ve čtvrtfinále v sobotu od 17 a v neděli od 18 hodin KP Brno. TJ Ostrava začne na půdě Olomouce.

Frýdecko-místecké volejbalistky by měly být favoritkami souboje s KP Brno. V této sezoně své soupeřky pokaždé porazily, v základní části 3:0 a 3:1, v nadstavbové 3:2 a 3:1.

"Tato série ale nemá favoritky," upozornila frýdecko-místecká trenérka Alexandra Dedková. "Play-off je úplně jiné, šance jsou vyrovnané."

Dodala však, že sezona pro její družstvo bude úspěšná jen v případě, že projdou do semifinále. "Jinak by to bylo velké zklamání," přiznala. Sokolky bojovaly o třetí příčku, ale nakonec se před ně dostala Olomouc.

"To nás mrzet nemusí," řekla frýdecko-místecká nahrávačka Katarina Dudová. "Jestli hrajeme s Brnem nebo Ostravou, to není zase takový rozdíl."

To souboj Ostravy s Olomoucí má jasné favoritky v Olomoučankách. Ostravanky sice hned ve druhém kole vyhrály v Olomouci 3:1, ale od té doby jejich soupeřky stoupaly nahoru, až na třetí příčku. "Olomouc má formu, vždyť nedávno porazila i Olymp 3:2," upozornil ostravský trenér Zdeněk Pommer. "K tomu má zkušené hráčky. Série ale bude dlouhá, není to o jednom zápase. Půjdeme do ní odvážně, nemáme co ztratit."

Olomoucký trenér Jiří Teplý varuje před podceněním Ostravy. "Má bojovný celek, který se nikdy nevzdává. Je to play-off a v něm musíme bojovat až do konce," řekl Teplý.

Sobotní souboj se bude hrát od 17 hodin ve Šternberku, protože olomoucká hala je obsazená a Ostravanky na náhradní termín nepřistoupily. "Šternberská hala je přehlednější než olomoucká," uvedl Zdeněk Pommer.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž