Frýdek i Ostrava zahájily ligu porážkami

Frýdek-Místek, Ostrava - Volejbalistky Frýdku-Místku i Ostravy vstoupily do nového ročníku extraligy prohrou. Frýdek podlehl Olomouci 0:3 a Ostrava týmu Olympu 2:3. "Také před rokem jsme nezačali extraligu dobře a ztracené body nám pak chyběly," upozornila frýdeckomístecká trenérka Táňa Krempaská.

"Výkon v Olomouci mě zklamal, i když jsme věděly, že jsou soupeřky posílené mimo jiné o dvě velmi dobré hráčky," dodala.

Tým Sokola se příliš nezměnil. Odešla jen smečařka Romana Elblová, místo níž klub získal z Francie Slovenku Olinu Kovačičovou. A vrátila se i blokařka Jana Šímová, která pomýšlí na rodinu. "Byly jsme domluvené, že bude střídat, ale ukazuje se, že ji družstvo potřebuje v základu," uvedla Táňa Krempaská.

Ostravské volejbalistky zůstaly v téměř stejné sestavě. Jen libero Tereza Petrová zvažuje, že se bude celoročně věnovat plážovému volejbalu, takže by ji měla zastoupit mladá Kamila Spáčilová.

"Ještě je ale možnost, že se Petrová vrátí," upozornil ostravský trenér Leopold Tůma. To, že se tým nezměnil, považuje za výhodu. "Hráčky jsou ale pořád mladé, z čehož pramení nevyrovnanost jejich výkonů."

Táňa Krempaská a Leopold Tůma se shodují, že extraliga bude hodně vyrovnaná. "Snad bude lepší než ta minulá a bude přínosem i pro reprezentaci," řekla Krempaská, která je i trenérkou národního družstva.

Moravskoslezské celky svoje úvodní zápasy prohrály, ale ve druhém kole se už jeden z nich bude z vítězství radovat. Tuto sobotu od 17 hodin totiž Frýdek-Místek hostí Ostravu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž