Marie Toufarová z Ostravy v duelu s Olomoucí

Marie Toufarová z Ostravy v duelu s Olomoucí | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Ostravské volejbalistky se drží na špici, Frýdek poprvé zvítězil

  • 0
Ostravské volejbalistky ve čtvrtečním sedmém kole extraligy porazily Šternberk 3:0 a bodově se dotáhly na vedoucí týmy Prostějova a Olomouce, byť ty odehrály méně zápasů. Poprvé v sezoně vyhrál Sokol Frýdek–Místek, porazil Přerov 3:0.

„Znovu máme chuť do volejbalu,“ řekla frýdeckomístecká kapitánka Kateřina Holišová. „Podaly jsme skvělý kolektivní výkon.“

V ostravské sestavě opět nastoupila smečařka Hana Čuboňová místo zraněné reprezentantky Marie Toufarové. „Zahrála výborně, dobře útočila i bránila,“ ocenil Čuboňovou ostravský trenér Zdeněk Pommer.

„Máři hraje dobře, takže zastoupit ji není lehké, navíc jsem předtím dlouho nehrála,“ řekla Čuboňová a ocenila spoluhráčky, že jí pomohly i tím, že ji povzbuzovaly. Přiznala, že zpočátku byla nervózní. „První sada nebyla úplně ono, ale pak to bylo dobré. Tlačily jsme je servisem, i když první set jsme ho dost kazily.“

Pommer potvrdil, že Ostravanky zodpovědně podávaly. „Tím jsme soupeřky dostávali pod tlak, ale lépe jsme i bránili,“ uvedl. Upozornil, že Šternberk je úplně jiný celek než loni. „Má velmi ambiciózní tým, který chce nahoru. Navíc má snad nejzkušenější hráčky v lize,“ zmínil nahrávačku Soňu Novákovou a smečařku Janu Šenkovou-Napolitano.

I na takové protivnice si Hana Čuboňová zvyká. „Snad dostanu příležitost i nadále,“ usmála se. A může to být už v sobotu, kdy Ostrava od 17.00 hostí Olomouc. Frýdek-Místek má duel v Prostějově odložený na 8. prosince.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž