Celbová a Nováková obhajují titul mistryň

Slavkov u Brna - Obhájkyně loňského prvenství Soňa Nováková a Eva Celbová jsou tradičně hlavními favoritkami mistrovství České republiky plážových volejbalistek. Šampionát se uskuteční o víkendu na koupališti ve Slavkově u Brna.

Nováková už získala šest mistrovských titulů, její partnerka Celbová má na kontě o jedno prvenství méně.

Obě hráčky, které se už kvalifikovaly na olympijské hry do Atén, vynechaly vzhledem ke startu na mistrovství republiky asijské turnaje Světového okruhu v Japonsku a v Číně.

Po mateřské dovolené se na slavkovském písku poprvé představí loňská finalistka Tereza Tobiášová, jejíž partnerkou bude Martina Hudcová.

"Měly jsme sice v plánu se rozehrát na některém menším turnaji, ale v průběhu měsíce, kdy společně trénujeme, se žádný v okolí Brna neuskutečnil. Snad nám ale návrat přímo na mistrovství republiky výsledkově vyjde," uvedla Tobiášová.

Ozdobou startovního pole budou i letošní mistryně Evropy do 23 let sestry Markéta a Kateřina Tychnovy, vítězný pár satelitního turnaje mistrovství Evropy Lenka Felbábová s Petrou Novotnou a na startu se představí i Marika Těknědžjanová s
Barborou Novákovou.

Turnaj se hraje v sobotu a v neděli vždy od 9:30. Nedělní finále začne v 15:00 a bude jej vysílat v přímém přenosu ČT2.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž