Wimbledon na obrazovkách TV 3

P r a h a - Tenisoví fandové budou moci letos sledovat přímé přenosy ze slavného grandslamového turnaje ve Wimbledonu na obrazovkách stanice TV 3, která v květnu nahradila televizi Galaxie. "Divákům nabídneme přenosy od 26. června každý den po dobu trvání turnaje, a to od 14 do 19 hodin, včetně finále obou soutěží dvouher, čtyřhry mužů i žen a také smíšených dvojic," sdělila mluvčí TV 3 Barbora Bělíková.

TV 3, která po Galaxii láká příznivce sportu i přenosy ze zámořské hokejové NHL, nechce zůstat jen u přímých přenosů z Wimbledonu. Denně od 22,30 bude TV 3 přinášet pořad zahrnující informace z uplynulého tenisového dne, zajímavosti a rozhovory s hosty. Jak se podařilo zjistit, mezi oslovenými jsou Petr Korda, Helena Suková a další slavné postavy českého tenisu.

V minulosti mohli sportovní fandové sledovat některé wimbledonské zápasy například na Nově. Zatímco její programová ředitelka Líba Šmuclerová řekla, že konec wimbledonských přenosů souvisí se sledovaností, generální ředitel Vladimír Železný se domnívá, že sledovanost zas tak špatná nebyla. Zdůraznil však, že práva na sportovní přenosy jsou ve světě stále dražší a dražší.

Exklusivní smlouvu o přenosech z wimbledonského turnaje uzavřela TV 3 se společností MEGA Entertainment ve středu. Cena za přenosy se pohybuje v desítkách tisíců amerických dolarů a v dohodě se počítá s vysíláním Wimbledonu na TV 3 i v příštích letech.

Pete Sampras bude opět patřit k největším favoritům na zisk wimbledonského titulu


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga