Strýcová s Kutuzovovou s trofejemi - Barbora Strýcová (vpravo) právě obhájila...

Strýcová s Kutuzovovou s trofejemi - Barbora Strýcová (vpravo) právě obhájila titul na australské juniorce. Ve finále porazila Ukrajinku Kutuzovovou 0:6, 6:2, 6:2. | foto: ČTK/AP

Vítězná Strýcová dohola jít nemusí

  • 12
Melbourne - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) Ani zraněný kotník nezabránil Barboře Strýcové v obhajobě prvenství ve dvouhře juniorek na Australian Open. V Melbourne dnes talentovaná Češka po velmi špatném začátku nakonec ve finále zdolala Ukrajinku Kutuzovovou 0:6, 6:2, 6:2 a díky tomu tak nepřijde o své vlasy. "Vyhrála jsem sázku s tátou, kdybych prohrála, tak si musím oholit hlavu, ale uspěla jsem a tak by si měl naopak on hlavu obarvit! Ale budu na něj hodná a asi to zruším..." smála se Barbora Strýcová.Dále čtěte: Agassi jásá, Grafová se vracíNavrátilová dál přepisuje historii

Proč jste dnešní finále začala tak špatně?
"Byla jsem nějaká nervózní, vůbec jsem si nevěřila. Pořád jsem si říkala, že ze svou současnou hrou jí prostě nemůžu porazit, protože tenhle týden jsme tu hrála opravdu hrozně. Možná i kvůli tomu zraněnému kotníku, ale nechci se na to vymlouvat, prostě mi to nešlo. Ale dokázala jsem to překonat, bylo to vítězství vůle."

Bylo těžší získat juniorský titul letos nebo loni?
"Těžší bylo určitě vyhrát ten první loňský titul, v semifinále jsem hrála s Evou Birnerovou a to byl zápas, na který nikdy nezapomenu! Prohrávala jsem už 2:6, 2:5 a 0:40, nevím co se pak stalo, ale dokázala jsem to otočit! Letos byl asi jediný handicap, že jsem hrála se zraněným kotníkem, nemohla jsem běhat a hrát údery naplno. Radost mám ale z obou titulů stejnou."

Co přesně máte s kotníkem?
"Místní doktorky mi řekly, že mám jít na nějaké testy, že mám na kotníku nějakou bouli a ani prý nevědí, co to je. Pořádně zrehabilituji a uvidíme doma."

Jaký je váš nejbližší program?
"Teď budu asi tak týden opočívat, pak měsíc trénovat a potom mě čeká turnaj v Ostravě. Nejbližším cílem je pokusit se postoupit z kvalifikace do hlavní soutěže žen na Roland  Garros. Kdybych tam znovu hrála juniorku, tak ji budu chtít vyhrát, ale momentálně nevím, zda juniorské soutěže ještě  vůbec budu hrát..."

 


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga