NA VODĚ NE! Rafael Nadal se na mokru ve třech gamech s Donaldem Youngem jen

NA VODĚ NE! Rafael Nadal se na mokru ve třech gamech s Donaldem Youngem jen trápil. | foto: Reuters

Tenisté se na mokru báli zranění. Ve středu se US Open hrálo jen chvíli

  • 20
Organizátory US Open tlačí čas, kvůli dešti se v New Yorku stále nehraje. Úterní program byl zrušen a ve středu vyběhli láteřící tenisté na kurty s hodinovým zpožděním a jen na pár minut. Na kluzkém povrchu se báli zranění a zápasy byly odloženy na čtvrtek.

Všechny osmifinálové a čtvrtfinálové duely mužské dvouhry ve Flushing Meadows byly oficiálně přeloženy na čtvrtek. Stejně jako čtvrtfinále dvouhry žen.

Původně pořadatelé posledního grandslamového turnaje sezony chtěli ve středu odehrát alespoň osmifinále mužů a některé zápasy ženské části pavouka, ale během dne se podmínky horšily. Původně drobné mrholení se k večeru měnilo v silnější déšť. 

V krátkém středečním intermezzu se na mokrém kurtu proti sobě postavili  světová dvojka Rafael Nadal a Lucemburčan Gilles Muller. Nadal ve špatných podmínkách hned při prvním podání udělal dvě dvojchyby, a než byl osmifinálový zápas přerušen, vedl outsider Muller 3:0.

ČEKÁNÍ NA TENIS. Fanoušci tenisu si krátili deštivou středu na US Open různě.
DEŠTIVÉ ČEKÁNÍ. Někteří diváci vydrželi v ochozech centrkurtu ve Flusching

DEŠTIVÉ ČEKÁNÍ. Někteří diváci vydrželi v ochozech centrkurtu ve Flusching Meadows, ačkoliv se už několik hodin nehrálo.

"Jsme jen součástí show. Všichni se starají o peníze, ale o nás hráče ne. Věděli, že stále prší, přesto nás vytáhli na kurty. To není možné," láteřil poté Nadal. "Chápu, že jsou tam fanoušci. Ale hráči jsou také důležití a necítíme se dostatečně chráněni," dodal s tím, že se na mokrém povrchu obával zranění.

Podobného názoru byli i Andy Murray či Andy Roddick, kteří rovněž museli na kurty. "Po pravdě jsem neobjevil důvod, proč jsme tam na těch deset minut museli lézt. Nemělo to smysl. Stále pršelo a kurt byl velmi kluzký," řekl Murray.

Andy Murray chytá v pauze mezi výměnami kapky deště.

Roddick měl kvůli počasí pohovor s rozhodčím. "Jen jsem byl zvědavý, jestli vidí to samé, co já. Vzduch byl samá mlha. V tom nešlo hrát," uvedla světová dvojka.

V dalších dvou rozehraných osmifinálových zápasech Andy Murray prohrává 1:2 v prvním setu s mladým Američanem Donaldem Youngem a pátý nasazený David Ferrer ztrácí 1:3 s dalším domácím hráčem Andym Roddickem.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga