Otec Henman potřebuje v Basileji úspěch

Basilej - V pozici obhájce titulu, novopečeného otce a také hráče, který nutně potřebuje uspět, vystoupí Tim Henman na turnaji ve švýcarské Basileji. Britský tenista sotva pomohl své ženě odrodit první dítě Rose Elizabeth a hned se vydává sbírat body do žebříčku Champions Race. Současné sedmé místo mu sice start na Masters v Šanghaji zaručuje, ale uchazečů je více.AKTUALIZOVANÝ ŽEBŘÍČEK ATP

Henman patří bez pochyb k největším favoritům basilejského turnaje. Vždyť zde triumfoval už třikrát, zdejší hala mu svědčí. Dva dny po narození dcerky musí tenista zapomenout na oslavy. Ve vstoupním utkání potřebuje porazit Francouze Piolina a nedopustit tak opakování neúspěchu z minulého týdne, kdy v Madridu vypadl hned v 1. kole. Tehdy jej ovšem svazovala nervozita z očekávaného porodu, nyní může být klidný.

Právě turnaj v Basileji bude velmi důležitý pro další vývoj bojů o sedmičku zaručující

Henman je čerstvým otcem
V neděli porodila Timu Henmanovi manželka Lucy dceru Rose Elizabeth. Sázkové kanceláře vypsaly kurs 250:1 na to, že potomek čtyřnásobného semifinalisty Wimbledonu vyhraje slavný grandslam.
Nenarozený Henman měl kurs pro Wimbledon 500:1
místo v Šanghaji. V horní polovině pavouka se zde utkají hned tři aspiranti. Vedle Henmana se čeká kvalitní výkon od zatím šestého Rogera Federera a také Andyho Roddicka. I ten má na 11. příčce stále šanci. Je pravděpodobné, že o semifinalistovi bude rozhodovat přímý souboj mezi touto trojicí.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga