Novák bude hrát až poslední

  • 5
Paříž - Druhý hrací den přinesl českým tenistům na French Open střídavé úspěchy. Z deseti se jich do do dalších bojů dostala přesně polovina. O postup do třetího kola budou ve středu v Paříži Jiří Novák i Sandra Kleinová shodně usilovat na dvorci číslo dvě. "Chci si to pořádně užít," konstatovala Kleinová. Zatímco ona vstoupí na 'dvojku' již v jedenáct dopoledne, Novák bude program na kurtu uzavírat.

Kleinová změří síly s šestnáctou nasazenou Aj Sugijamaovou z Japonska. Bude to první vzájemné měření sil těchto hráček.

Soupeřem turnajové třináctky Nováka bude hráč z kvalifikace Marc Lopez ze Španělska, který hraje první grandslamový turnaj a v žebříčku ATP pro nasazování do turnajů je na 226. místě.
 
Středeční program, začátky 11.00:
Kurt P. Chatriera:
Kafelnikov (17-Rus.) - Saretta (Braz.), Heninová-Hardenneová (4-Belg.) - Kostaničová (Chorv.), Philippoussis (Austr.) - Moya (4-Šp.), Mauresmová (5-Fr.) - Krasnorucká (Rus.).
Kurt S. Lenglenové: Schnyderová (19-Švýc.) - Cohenová-Alorová (Fr.), Schüttler (11-Něm.) - Lisnard (Fr.), S. Williamsová (1-USA) - Mikaelianová (Švýc.), Ančič (Chorv.) - Agassi (2-USA).
Kurt č. 2, 2. zápas: Kleinová (ČR) - Sugijamaová (16-Jap.), 4. zápas, Novák (13-ČR) - Lopez (Šp.).
Kurt č. 8: Bertolini, Prieto (It./Arg) - Pála, Prinosil (ČR/Něm.), Bedáňová, Vinciová (ČR/It.) - Marrerová, Neffaová-de Los Riosová (Šp./Par.).
Kurt č. 9: Humphries, Merklein (USA/Bah.), Cibulec, Vízner (13-ČR), Kurt č. 10, 2. zápas: Damm, Suk (7-ČR) - Costa, Moron (Šp.).
Kurt č. 11: Arthurs, Hanley (10-Austr.) - Luxa, Stěpánek (ČR), Ashleyová, Spearsová - Voráčová, Weingärtnerová (ČR/Něm.)

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga