Rafael Nadal se po sedmiměsíční pauze představí na turnaji ve Viňa del Mar.

Rafael Nadal se po sedmiměsíční pauze představí na turnaji ve Viňa del Mar. | foto: Reuters

Nadal se vrací na kurty, i když říká: Koleno stále pobolívá

  • 17
Naposledy se na kurtech představil v červnu ve Wimbledonu, kde ho senzačně vyřadil český tenista Lukáš Rosol. Teď Rafael Nadal po vleklých zdravotních trablech chystá návrat, i když přiznává, že ho problémové levé koleno stále pobolívá.

Šestadvacetiletý Španěl ukončí sedmiměsíční zápasovou pauzu, od 4. února by měl startovat na turnaji ATP ve Viňa del Mar. Před odletem do Chile připustil, že ačkoli koleno už vypadá lépe, stále ho občas bolí. "Ale jednou se vrátit musím, dřív, nebo později," citovala ho agentura AP.

Po dlouhé pauze se jedenáctinásobný grandslamový vítěz na tenisové zápasy těší. Po Viňa del Mar je přihlášen ještě do Sao Paula a mexického Acapulka. "Každopádně to pro mne budou velmi užitečné turnaje," řekl Nadal.

Bývalá světová jednička a nejlepší antukář posledních let nemohl kvůli zánětu v koleně obhajovat olympijské zlato ani Davisův pohár. Španělský tým bez něj ve finále v Praze s českými tenisty prohrál. Začátek nové sezony pak musel aktuálně pátý hráč žebříčku ATP odložit kvůli žaludečním potížím.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga