SVĚTOVÁ DESÍTKA. Karolína Plíšková se poprvé v kariéře ocitne na žebříčku WTA mezi nejvybranější elitou. | foto: www.facebook.com/pliskovakarolina

Ležet na gauči a stoupat žebříčkem? To bych brala, smála se Plíšková

  • 8
Za poslední měsíc neodehrála ani jeden zápas. Přesto se v pondělním vydání žebříčku WTA objeví tenistka Karolína Plíšková poprvé mezi deseti nejlepšími hráčkami. „Kdyby to tak šlo pořád, to bych brala. Můžu jenom ležet na gauči a stoupat žebříčkem,“ smála se v rozhovoru s českými novináři.

Momentálně je Plíšková ve Stanfordu, kde ji ve čtvrtek večer čeká první zápas po delší pauze. Stejně jako před rokem vyzve na úvod japonskou veteránku Kimiko Dateovou-Krummovou, která letos překvapila v 1. kole výhrou nad Sabine Lisickou.

„Jsem tu už skoro týden, příprava vrcholí. Teď mě konečně čeká zápas,“ říká Plíšková, tenistka TK Sparta Praha.

Ať už její vystoupení ve Stanfordu dopadne jakkoliv, posune se v pondělí na žebříčku poprvé v životě do elitní desítky. „Nikdy tomu neuvěřím, dokud to neuvidím, ale snad to dopadne,“ řekla.

A těší se, až v pondělí otevře stránky WTA a uvidí své jméno mezi absolutní elitou.

Slušnou šanci má i v souboji o účast na Turnaji mistryň. Momentálně je v kalendářním pořadí na sedmém místě, přičemž na závěrečné klání roku do Singapuru postupuje osm nejlepších tenistek sezony.

„Je to určitě jeden z mých cílů. Do konce roku zbývá deset turnajů. Hodně věcí se může změnit, zlepšit i zhoršit. Uvidíme, jak to dopadne,“ prohlásila 23letá tenistka.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga