Henman: Je to nejtěžší zápas

L o n d ý n - Jako o nejtěžším zápase, který sehrají britští tenisté na soupeřově kurtu - prý ještě těžším, než byl lońský souboj s USA, hovoří nehrající kapitán britského mužstva David Lloyd o ostravském utkání Davisova poháru. "Velmi málo týmů by přijelo do České republiky s očekáváním, že budou favority. Podle mého názoru jsou však už pryč doby, kdy si soupeři mysleli, že na antuce jim Británie zápas daruje," řekl Lloyd. Dodal, že horší los už si Británie ani vytáhnout nemohla.

List The Times napsal, že utkání s českým týmem bude dosud největší zkouškou pro Tima Henmana. Bude hrát na pomalém kurtu a v hale, což zvýhodňuje domácí tenisty, uvedl deník. "Je to pravděpodobně nejtěžší zápas, ve kterém jsem kdy nastoupil. Jde ale o ten typ utkání, jaký chcete hrát," citoval Henmana deník The Mirror.

List The Guardian poznamenal, že duel proti České republice není přesně tím, co by si mohli britští tenisté vychutnat. Hostitelé pro utkání zvolili antukový kurt, připravený na místním hokejovém stadiónu, a ty vůbec nejtěžší míčky, postěžoval si deník.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga