Diskuze

Australian Open má jasnou vítězku. Bartyová ve finále porazila Collinsovou

Nadřela se nejvíce ze všech dosavadních zápasů. Ve druhém setu dokonce prohrávala 1:5. I přesto domácí Asleigh Bartyová zvládla finálový souboj Australian Open a raduje se z vítězství úvodního grandslamu sezony. Američanku Danielle Collinsovou ve finále porazila 6:3, 7:6 (7:2).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

pro Mojmira Skalu a podobne smyslejici by bylo dobre si uvedomit, ze KAZDY sport-milujici narod ma svou skupinu notorickych, extremnich fanousku.

To plati na absolutne KAZDY stat v silne nacionalisticke Evrope - bez vyjimky!! Nekteri se spokoji delanim rambajzu, piskanim a skandovanim jako to je k videni v Australii, ale jini fyzickymi strety koncicimi zranenimi nebo i smrti.

FYI: k zadnemu takovemu extremu, dlouhodobe k videni na stadionech Evropy / Jizni Ameriky v Australii NEDOSLO. A nedochazi ani v tradicnich, nacionalistickych Anglo -Australskych kriketovych turnajich. Rambajz, skandovani ale ne nasili. Ze by Australie byla ve skutecnosti civilizovanejsi ?

Meli jsme nabeh k nasili v 70.-80.letech a narodnostne orientovanych fotbalovych klubech. Strety Srbu- Chorvatu, Nemcu, nebo Reku -Makedoncu, Chorvatu, Turku... Fotbalova asociace rozpustila narodnostne slozene kluby a premenila je na mestske reprezentace z nejlepsich hracu bez ohledu na etnikum.

Osobne jsem jednoznacne proti extremum sportovniho fandeni a nikdy jsem je nepodporoval, ale asi nejsem dostatecne horkokrevny ani extremne nacionalisticky bezmozek.

Je HODNE NEPROMYSLENE az HLOUPE vyclenit oznacenim "burani" pouze jedny, protoze to ukazuje bezmyslenkovitou predpojatost, nadrazenost postoje projevujici se slepotou vuci vlastnim chybam.

Jak rika anglicke prislovi "lide zijici ve sklenicich by nemeli zacit s hazenim kamenu". Jinymi slovy nekritizuj jineho za to, cim sam trpis.

Staci se podivat na buranske chovani mezi ceskymi fotbalovymi a jinymi sportovnimi fanousky a to jen pro zacatek: Britove, Italove, Spanele, Nemci, Francouzi, Rusove, Balkanci...Cinani...Jihoamericani...

Takze Skalo, kdyz chces kritizovat, fajn, ale laskave zacni u sebe zametanim vlastniho prahu v Evrope. Kdyz prestanes byt slepy, najdes na nem dost takovych, ktere klasifikujes jako burany. Pak teprve zacni davat do late jine.

0 3
možnosti

lide zijici ve sklenicich?8-o;-D= sklenících!!Czeski diakritiku sapomnel, nemecky (wer im Glashaus sitzt sollte nicht mit Steinen werfen) se nanaucil!Rv

0 1
možnosti
JK

To se jí hrálo, když v Austrálii chyběl Djokovič. :-)

1 0
možnosti
LK

A jak absence Novaka souvisí s ženským turnajem?

0 0
možnosti
DS

Dnešní dámské finále bylo hlavně zajmavé z hlediska průběhu druhého setu. Již dlouho nepamatuji, kdy v této fázi turnaje došlo k takové otočce a v podstatě to bylo dramatické až do konce. Zápas z mého pohledu byl lehce nervózní, tíha okamžiku a titul po 44 letech pro domácí publikum zapříčinil jistě své na raketě Ash. Ale v koncovce druhého setu působila již odhodlaně a svými zkušenostmi z velkých zápasů si došla pro titul. Ceremoniál byl povedený a dojemný a Ash po Karolíně Plíškové dohnala k slzám i Collins. Záznam ceremoniálu je dokonce na stránkách AO. Po Velké Británii je zde i Austrálie, která přepisuje kus své tenisové ženské historie. O to víc je zajímavé, že se jí to povedlo po vynechání zbytku sezóny od US open. Pominu-li charakterové vlastnosti její osobnosti, za jejími úspěchy bych hledal hlavně její cílevědomost. Od doby Sereny Williams je tady další hráčka, která může zkompletovat všechny velké tituly. US open se také hraje na betonech, takže i tam má šanci poměrně vysokou, s ohledem v jakém stylu odehrála domáci turnaj. Dokonce bych se ani nedivil, kdyby to byl její další letošní cíl a klidně bych nechal tuhle myšlenku žít svým životem. Sezóna nám sice právě začala, a během ní se může stát ledacos, ale celkem bych jí to i přál, abychom letos ještě jednou zažili Barty-párty. Gratulace oběma k velkému finále je to pouze 4x do roka a pro některé je to jednou za život.;-)

7 0
možnosti
MS

Viděl jsem kousek druhého setu a takové burany bych našel možná tak akorát v Rusku...Rv

P.S. Michal Miller si svoje kilometr dlouhé obhajující příspěvky může strčit...

4 3
možnosti
MM

az po tobe, kamo, az po tobe;-D

1 0
možnosti
MM

poradatele pripravili pro Ash Barty prekvapeni na konec, ze trofej ji predavala proslavena australska tenistka Evonne Goolagong Cawley, byvala svetova jednicka. Jeji tenisova kariera byla 1970- 1983. Vyhrala 14 Grand Slamu, z toho 7 v singlu ( 2x Wimbledon), 6 doubles a 1 mix double. Behem te doby do sve kariery jeste stacila zmacknout materskou dovolenou!

Velmi sympaticka, skromna, velmi oblibena australskou verejnosti, ma Aboriginske predky. Provdala se za Anglicana Rogera Cawleyho.

Ash Barty take ma aboriginske predky po prababicce z otcovy strany, zatimco matcini rodice jsou imigranti z Anglie.

Evonne byla odmalicka jejim idolem a kdyz se Ash chystala na Wimbledon 2021, pozadala Evonne aby si na oslavu 50. vyroci Evonnina vitezstvi Wimbledonu smela nechat usit kopii jejich satu z 1971. Zrejme ji ty saty prinesly stesti.

Bylo moc dobre videt Evonne predavat trofej pro Ash, radsi nez kdyby byli pozvali tu ohavnou Margaret Smith Court, take byvalou svetovou jednicku. Margaret byla nesmirne uspesna (1960- 73): 24 Grand Slam singlu, 19 Grand Slam doubles, 21 Grand Slam mix doubles.

Bohuzel se pozdeji zvrhla na pochybne nabozenske aktivity, zalozila vlastni cirkev v ramci Pentecostalistu a stala se nabozenskym fanatikem, verejne kazajicim nesnasenlivost a extremistickou nabozenskou kritiku. Jeji manzel Barry, syn byvaleho prominentniho politika a take bratr dalsiho politika (oba byv. Premieri statu zapadni Australie) ji poporuje v jejich nabozenskych avantyrach.

Ma po sobe pochopitelne pojmenovanou arenu v Melbourne Parku, ale mnozi soucasni teniste vedeni Martinou Navratilovou a Johnem McEnroem a podporovani cleny australske verejnosti nadale volaji, aby byla arena prejmenovana po sice mene uspesne, ale velmi tolerantni, oblibene a skromne Evonne Goolagong.

3 0
možnosti
PK

Kyrgion se pro toho debla narodil. Jeho povaha k tomu sedí. Může si dovolit to občas trochu odfláknout a dělat srandičky. Na kurtu baví.

4 0
možnosti
Foto

Viděl jsem v tenise už toho hodně, ale aby vyvedli 3 “děcka,” co se neumí chovat, to tedy ne :))) Palec nahoru hráčům na kurtu, že na to upozornili a Kyrgios se s nimi neštval!

2 0
možnosti
Foto

Sakryž, strašně jsem si oblíbil pár Kokkinakis/Kyrgyios. To je show a neskutečně z nich srší energie. I když jsou oba známí jako takoví “bad boys” a často se v mládí choval hlavně Nick trošku nemístně, tak teď se mi ten jejich elán začal líbit. Snad to finále zvládnou!

6 0
možnosti
PB

Současné tenistky podle výšky. O to cennější je, že i ty menšího vzrůstu převažujícím urostlým, tvrdě hrajícím hráčkám dokážou konkurovat a v případu Ash. Batryové mít docela s převahou navrch.

Plíšková 186, Williamsová V. 185, Azarenková 183, Sabalenková 183,

Muguruzaová 182, Kvitová 182, Kanepiová 181, Badosová 180, Osakaová 180, Krejčíková 178, Keysová 178, Collinsová 178, Bouchardová 178,

Swiateková 176, Raducanová 175, Williamsová S. 175, Gaufová 175, Kontaveitová 174, Svitolinová 174, Kerberová 173, Riskeová 173, Sakkariová 172, Andreescuová 170, Stephensová 170, Halepová, 168, Džabůrová 167, Bartyová 166

Bývalé tenistky

Davenportová 189, Šarapovová 188, Villiamsová V. 185, Ivanovičová 184, Selešová 178, Wozniacká 177, Šafářová 177, Grafová 176, Novotná 175, Martinezová 173, Kurnikovová 173, Capriatiová 170, Hingisová 170, Sanchezová 169, Strýcová 164

5 0
možnosti
Foto

Zajímavé! Díky!

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Motorsport

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Hokej

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fotbal

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

Ostatní sporty

Nevidomý plavec Kratochvíl veze z ME pět medailí, česká výprava celkem devět

28. dubna 2024  10:16

Handicapovaný plavec David Kratochvíl získal na mistrovství Evropy na Madeiře jednu zlatou, tři...

Fotbal

U Italů víno, u nás vodka a u mě nic. Vyškovský Lotyš bavil po dvou gólech

28. dubna 2024  10:15

Lotyšský statný muž s výrazným knírem poprvé, podruhé… potřetí už nikoliv, přesto Vyškov stáhl...

Hokej

Slíbil mistrům zájezd na NHL, bude jen výlet do Prahy. Hadamczik slovo nesplní

28. dubna 2024  9:29

Za extraligový titul zájezd na NHL. Tohle prezident hokejového svazu Alois Hadamczik loni slíbil...

Hokej

Švédský tým pro MS nabírá na síle, hlásí se další čtyři posily z NHL

28. dubna 2024  9:27

Hokejisté Švédska získali v přípravě na mistrovství světa v Ostravě a Praze další čtyři posily z...