Karolína Plíšková (vpravo) a Kateřina Siniaková na tréninku v Ostravě před...

Karolína Plíšková (vpravo) a Kateřina Siniaková na tréninku v Ostravě před utkáním Fed Cupu proti Rumunsku. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Fed Cup zahájí jednička Plíšková, po ní v Ostravě nastoupí Siniaková

  • 13
Duel prvního kola tenisového Fed Cupu mezi Českem a Rumunskem zahájí v sobotu v Ostravě česká jednička Karolína Plíšková s Mihaelou Buzarnescuovou, rozhodl los. Ve druhé dvouhře se představí Kateřina Siniaková a Simona Halepová.

Pátá hráčka světa Plíšková se s Buzarnescuovou utkala zatím dvakrát a oba duely na trávě vyhrála. Hrdinka loňského fedcupového finále Siniaková s nedávnou světovou jedničkou a aktuálně třetí hráčkou světového žebříčku Halepovou odehrála dva třísetové zápasy. Jednou byla úspěšná, jednou prohrála.

Na úvod nedělního programu by se měly utkat jedničky Plíšková a Halepová. Vzájemná bilance zatím hovoří pro Rumunku v poměru 6:2, ale poslední duel vyhrála loni na antuce v Madridu Plíšková. Po nich by měly poprvé proti sobě nastoupit Siniaková s Buzarnescuovou.

Los duelu 1. kola Fed Cupu Česko vs. Rumunsko

Sobota 9. února (od 13 hodin):

  • Karolína Plíšková - Buzarnescuová
  • Siniaková - Halepová.

Neděle 10. února (od 13 hodin):

  • Karolína Plíšková - Halepová
  • Siniaková - Buzarnescuová
  • Krejčíková, Siniaková - Beguová, Niculescuová

Pro závěrečnou čtyřhru jsou zatím nahlášeny Siniaková s Barborou Krejčíkovou a Irina-Camelia Beguová s Monicou Niculescuovou. Kapitáni Petr Pála a Florin Segarceanu ale ještě mohou nedělní nominace změnit. Pála má ještě k dispozici Markétu Vondroušovou.

Program v Ostravar Aréně začíná oba dny ve 13:00. Vítězky duelu čeká v dubnu semifinále, v němž narazí na lepšího z dvojice Belgie - Francie. Poražený tým bude v tomtéž termínu 20. a 21. dubna hrát baráž o udržení ve Světové skupině.

Češky vyhrály Fed Cup šestkrát za posledních osm let. Před třemi lety na úvod cesty za týmovou trofejí porazily v Kluži právě Rumunsko. Plíšková tehdy porazila Halepovou i Niculescuovou a navíc po boku Barbory Strýcové přispěla k vítězství v rozhodující čtyřhře.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga