ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Gladiátoři z Vysočiny uspěli i v souboji na půdě ostravských Steelers

  • 1
Vysočinští Gladiátoři zatím fungují v letošním ročníku nejvyšší české soutěže amerického fotbalu jako pořádně rozjetý válec. Kdo jim vstoupí do cesty, toho nemilosrdně zničí. Naposledy si poradili s ostravskými Steelers 35:6 a jako jediní zůstávají v Paddock lize i po sedmém kole stoprocentně úspěšní.

„Chtěl bych Steelers poděkovat za skvělý zápas,“ začal hodnocení dalšího vydařeného utkání svých svěřenců trenér jihlavského týmu Ondřej Paulus. „Vždycky, když se připravujeme na zápas s nimi, víme, že půjde o fyzicky velmi náročný souboj. Že soupeř nebude dělat velké chyby. A to se potvrdilo,“ doplnil.

Domácí dali Vysočině zabrat i přesto, že do souboje poslal kouč Lonnie Hursey oslabené mužstvo, kterému chybělo hned několik důležitých hráčů. Včetně quarterbacka Alvara Fadiniho.

„Před utkáním jsem klukům říkal, že tenhle zápas vůbec nic neznamená. Účast v semifinále proti Gladiators už máme jistou, takže na ten se nyní soustředíme,“ netrápil se porážkou americký trenér Steelers. Ostravské mužstvo dokázalo držet s Gladiátory krok pouze v první čtvrtině. „Myslím, že tohle utkání rozhodlo především to, že nám funguje americký quarterback, a jim ne,“ vyzdvihl Paulus práci Josepha Bradleyho. „V tomhle směru to byl opravdu velký rozdíl. Domácí se v útoku trošku trápili,“ měl jasno jihlavský kouč.

Hlavně se nenechat uchlácholit

Jenže v semifinále může být všechno jinak. „Rozhodně se tímhle zápasem nesmíme nechat uchlácholit,“ zvedl varovný prst Paulus.

Nicméně radost z dobře odvedené práce svým svěřencům nakonec dopřál.

„Chci pochválit naši obranu i útok, protože kluci dokázali na těžkém terénu výborně běhat a házet. Předvedli několik skvělých akcí,“ pochvaloval si. „Byl to pro nás celkově dobrý výjezd do Ostravy, pěkně jsme si ho užili,“ usmíval se Paulus. Ještě předtím, než v Paddock lize vypuknou semifinálové boje, musí Gladiátoři odehrát poslední zápas základní části. Už v neděli přivítají od 16 hodin na stadionu v Jiráskově ulici Plzeň. Obejít se však budou muset kvůli vládním opatřením souvisejícím s koronavirem bez fanoušků. Ti jim budou moci fandit pouze na dálku při sledování přímého přenosu. „Nalaďte si nás všichni u vás doma a podpořte nás,“ vzkázali přes facebookový profil Gladiátoři svým příznivcům.

Gladiátoři v základní části Paddock ligy 2020 1. kolo 16. srpna Ústí n. L. Blades (D) 37:0 2. kolo 23. srpna Prague Mustangs (V) 69:6 3. kolo 29. srpna Pilsen Patriots (V) 44:28 4. kolo 6. září Sígrs Brno (D) 42:20 5. kolo 20. září Prague Mustangs (D) 40:0 6. kolo 27. září Ústí n. L. Blades (D) 27:0 7. kolo 4. října Ostrava Steelers (V) 35:6 8. kolo 10. října Pilsen Patriots (D) 16.00

„Myslím, že utkání rozhodlo to, že nám funguje americký quarterback, a jim ne.“ Ondřej Paulus, kouč Gladiatorů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž