ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Gladiátoři z Vysočiny zničili dalšího soupeře a vládnou lize

  • 0
Spanilá jízda jihlavských Gladiátorů novým ročníkem nejvyšší domácí soutěže v americkém fotbalu pokračuje. Svěřenci kouče Ondřeje Pauluse zvítězili i v pátém utkání v řadě. Tentokrát převálcovali před vlastním publikem pražské Mustangy 40:0 a jako jediní z celé ligy si stále drží neporazitelnost.

„Zápas se vyvíjel zhruba tak, jak jsme očekávali. Možná jen začátek byl trochu pomalejší. Ale nic dramatického,“ pochvaloval si utkání trenér Gladiátorů Paulus, jehož svěřenci vyhráli první dvě čtvrtiny shodně 7:0 a druhé dvě potom 13:0.

Další povedené vystoupení jihlavského týmu sledovalo na stadionu, kde svoje domácí zápasy hraje také druholigový FC Vysočina, téměř sedm stovek spokojených diváků.

„Sám jsem byl zvědavý, kolik lidí v téhle době přijde. A myslím, že nakonec jich dorazilo dost. Jsem za to moc vděčný, protože nás hnali dopředu a mohli jsme si vítězství díky nim mnohem víc užít,“ těšila kouče atmosféra.

V tabulce skupiny Západ patří Gladiátorům první příčka s plným počtem bodů. A úctyhodné je i jejich skóre 197:54.

„Těch málo inkasovaných bodů je hrdost naší obrany. Takhle bychom chtěli pokračovat dál,“ hlásil Paulus.

V sobotu však jeho tým cestuje na hřiště silného Ústí nad Labem. „Je to jeden z mých oblíbených klubů, takže se moc těším. Zase budeme chtít vyhrát,“ ujišťoval Paulus. „Je potřeba si užívat každý zápas, dokud můžeme hrát.“ 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž