Ve finále jsem zklamal, tvrdí Polák

L i b e r e c - Velké zklamání. Tak se dají stručně shrnout pocity volejbalisty Dalibora Poláka po prohraném finále extraligy. "Strašně moc jsem se chtěl rozloučit titulem, mnohem lépe by se mi z Liberce odcházelo," povídá smutně šestadvacetiletý smečař liberecké Dukly a reprezentace.

Znamená to, že v létě Liberec najisto opustíte?

Nějaké nabídky ze zahraničí se objevily. Věřím, že se s klubem dohodnu. Určitě nechci z Liberce odcházet ve zlém, ale cítím, že bych už asi potřeboval změnu. Už jsem zde šest let a výrazného týmového úspěchu v podobě mistrovského titulu jsem se nedočkal, tak bych rád zkusil štěstí jinde. Možná to bude pro mužstvo i lepší.

Čím to, že se vám osobně, jako klíčové osobě týmu, forma vyhnula zrovna na vrcholu sezony?

Můj výkon ve finále je pro mě velkým zklamáním, hrozně mě to mrzí. Přes měsíc jsem však laboroval se zraněným ramenem, pak se k tomu přidala ještě zablokovaná krční páteř a pořádně jsem nemohl trénovat. Ani zdaleka jsem potom ve finále nehrál to, co v celé sezoně. Věřím, že kdybych se do bývalé formy dostal, určitě bychom Budějovice potrápili minimálně ve třech zápasech.

Kádr Liberce se před sezonou hodně obměnil, přesto jste dosáhli na stříbro. Věříte, že se Dukla konečně příští rok může dočkat titulu, pokud se tým z větší části udrží pohromadě?

Finále v Liberci opět bude. Povídá se, že z Budějovic se opory po zisku zlata rozprchnou, takže když v Dukle základní jádro zůstane, věřím, že se Liberec kýženého titulu dočká. Ať už se mnou nebo beze mě, protože znovu opakuji, že jednání ohledně mého dalšího působení jsou ještě daleko.

Co vás tedy čeká v nejbližších dnech?

Já se těším hlavně na odpočinek, abych se dal zdravotně pořádně dohromady.

A co reprezentace?

První sraz by se měl uskutečnit začátkem května a pojede se na mezinárodní turnaj na Slovensko. Nový kouč bude asi postupně zkoušet víc hráčů, aby si vybral ty nejlepší. Doufám, že se prosadím a v národním týmu si po prohraném finále ligy trochu spravím náladu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž