Z vítězného čínského družstva z OH v Pekingu dorazí do Ostravy Jiang Yuyuan a Li Shanshan.

Z vítězného čínského družstva z OH v Pekingu dorazí do Ostravy Jiang Yuyuan a Li Shanshan. | foto: ČTK

V Ostravě se představí gymnastická elita, dorazí i čínské olympijské šampionky

  • 0
78 gymnastů a 25 gymnastek z 27 zemí se přihlásilo do Grand Prix Ostrava 2008, která odstartovala v ostravské ČEZ Aréně. "Mezi soutěžícími sportovními gymnasty nebudou chybět ani mistři světa, mistři Evropy a čínské olympijské vítězky soutěže družstev žen z Pekingu," uvedl za pořadatele Josef Bučko.

K vidění tak budou například vystoupení mistra světa z roku 2005 a mistra Evropy z roku 2007 na bradlech Mitji Petkovšeka ze Slovinska, bývalého mistra Evropy na kruzích Oleksandra Vorobjova z Ukrajiny i současného evropského šampiona na témže nářadí Yuriho Van Geldera z Holandska.

Na hrazdě se ukáže někdejší mistr světa Aljaž Pega ze Slovinska, na koni našíř například chorvatský gymnasta Robert Seligman.

"Mezi ženami jsou největšími hvězdami čínské závodnice Jiang Yuyuan a Li Shanshan, vítězky soutěže družstev žen z pekingské olympiády," poznanemal Bučko.

Do Ostravy ovšem dorazili gymnasté třeba i z Austrálie, Belgie, Finska, Izraele, Japonska, Jordánska, Kanady, Libanonu, Německa, Španělska, Švédska, Turecka či Venezuely.

Z českých závodníků se představí například Martin Konečný, Michal Boltnar či Jindřich Panský. Gymnastickou Ostravu bude mezi ženami reprezentovat Veronika Ožanová a doplňovat ji bude Kristýna Pálešová z Brna.

Soutěž Grand Prix Ostrava, která navazuje na tradici závodů ve sportovní gymnastice  Vítkovická kladina a Vítkovická hrazda začala včera kvalifikačními závody, z nichž postoupí do finále osm nejlepších. Finále budou dnes a zítra od 17 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž