V Oslu triumfovali domácí lyžaři

O s l o - Triumfem domácích norských závodníků Odda-Björna Hjelmesetha a Bente Martinsenové dnes skončil v centru Osla poslední, šestý sprint Světového poháru v běhu na lyžích. V závodu mužů se za hustého sněžení na trati dlouhé 1660 metrů klasickou technikou dočkalo Norsko dokonce všech tří medailových pozic, protože za Hjelmesethem dosprintovali Jens-Arne Svartedal, který se postaral o největší překvapení závodu, a Trond Iversen.
Zatímco Hjelmeseth dosáhl třetího vítězství v kariéře, Martinsenová stanula na nejvyšším stupni už potřinácté. Oba dnes obdrželi malý křišťálový glóbus za celkové prvenství ve sprintu SP. Vedoucí závodníci Světového poháru se tentokrát neprosadili. Španěl Johann Mühlegg nepostoupil z kvalifikace a Kristina Smigunová z Estonska skončila čtvrtá.

V kvalifikaci se objevili dva zástupci českého klasického lyžování, ale Kamila Rajdlová ani Josef Kučera se mezi šestnáctku postupujících neprobojovali. Rajdlová skončila čtyřicátá, Kučera třiapadesátý. Oběma chybělo k postupu přibližně devět sekund.
   

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž