Kanoistka Tereza Fišerová. na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let...

Kanoistka Tereza Fišerová. na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let ve vodním slalomu, kde vybojovala stříbrnou medaili. | foto: Alena Ceplová, kanoe.cz

V kvalifikaci SP vodních slalomářů v Ivree uspělo patnáct českých lodí

  • 0
Do semifinále Světového poháru ve vodním slalomu v italské Ivree postoupilo patnáct českých lodí. Tereza Fišerová se kvalifikovala nejen mezi kanoistkami, ale také na kajaku. Úspěšný návrat do Světového poháru zaznamenala kanoistka Kateřina Havlíčková (za svobodna Hošková).

Právě kanoistky byly v kvalifikaci stoprocentně úspěšné. Fišerová, Monika Jančová i Havlíčková postoupily hned z první kvalifikační jízdy. Světová šampionka z roku 2011 a vicemistryně světa z roku 2015 Havlíčková se vrací po porodu dcery Růženky. V sobotu vyhrála závod Českého poháru na Lipně a nyní zvládla kvalifikaci i ve světové konkurenci.

Vítězstvím v kvalifikaci se blýskli deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Postoupili rovněž bratři Vojtěch a Tomáš Hegerovi a Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm.

Z kajakářů při neúčasti mistra světa Jiřího Prskavce uspěli zkušení Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek i mladý Tomáš Zima. Vypadl naopak Michael Matějka. Z kajakářek vedle Fišerové postoupily také Kateřina Kudějová a Amálie Hilgertová, semifinále nepojede Barbora Valíková.

Z kanoistů v prvním kole uspěl jen Václav Chaloupka, ve druhé jízdě ho doplnili Lukáš Rohan a Michal Jáně. Vyřazen byl Matyáš Lhota.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž