Tmavý hnědák Charme Look v sedle s Michalem Kubíkem

Tmavý hnědák Charme Look v sedle s Michalem Kubíkem | foto: pardubice-racecourse.cz

Trenér Theimer má ve stáji velkou naději, jmenuje se Charme Look

  • 0
Ve stáji Amír trenéra Milana Theimera ve Staré Rudné na Bruntálsku zraje výtečný překážkář. Šestiletý tmavý hnědák Charme Look reprezentující na dráze stáj Orling potvrdil svou třídu o víkendu v Pardubicích ve Velké ceně Sagara. S žokejem Michalem Kubíkem v sedle silnou konkurencí nabitou cross country suverénně ovládl.

Navázal tak na svou loňskou bilanci, kdy tři ze čtyř pardubických startů proměnil ve vítězství. Prohrál jen jednou, a to kvůli pádu. "Má za sebou dobrou zimu, získal trochu síly," hodnotil Milan Theimer.

"Na soupeře i tentokrát stačil, ale uvidíme, jak se srovná s konkurencí v nejvyšší kategorii," připomněl trenér, že Charme Look běžel v Pardubicích dostih II. kategorie. "Jestli bude zdravý, zkusíme s ním ještě nějaké další dostihy v této sezoně, vrchol by ale měl pro něj přijít až snad v příštím roce."

Nadějný skokan je totiž ještě pořád na velké závody mladý. "Prozatím je to takový puberťák, vzácný případ. Je schopný vymyslet hrozné věci, ale pak podruhé se zase chová vzorně a korektně," popisoval Theimer. "Až úplně dospěje i v hlavě, může to být hodně dobrý kůň. A to on určitě je. Půjdeme s ním postupně, letos to určitě není kůň do Velké pardubické."

Pochvalu si Charme Look i Michal Kubík vysloužili o víkendu od české dostihové legendy Josefa Váni. "To, že nás porazili, mě samozřejmě netěší. Ale pracují na sobě a za to si zasloužili poblahopřát," řekl Váňa.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž