Lukáš Krpálek se raduje.

Lukáš Krpálek se raduje. | foto: Reuters

Judista Krpálek vybojoval druhé místo v klání Světového poháru

  • 0
Těsně pod úplným vrcholem skončil český judista Lukáš Krpálek na turnaji Světového poháru v Madridu. V kategorii do 100 kilogramů podlehl jen ruskému mistru světa Tagiru Chajbulajevovi a získal druhou příčku.

Pro olympionika Krpálka šlo o předposlední turnajový test před Londýnem. Ten poslední absolvuje za tři týdny v Praze při Evropském poháru.

Krpálek narazil v prvních třech zápasech na papírově slabší soupeře. Sice je porazil, ale trápil se. "Lukáš neměl svůj den, trápila ho záda a navíc se soutěžilo v neklimatizované hale, což mu vůbec nevyhovovalo," poznamenal z Madridu reprezentační trenér Petr Lacina.

"Bylo mi trapně, jak mě soupeři ohýbali a vláčeli po žíněnce," přiznal sám Krpálek, který se do tempa dostával postupně.

Prokousal se však až do finále, kde na něj čekal ruský šampion. I přes zlepšený výkon se Krpálkovi nepodařilo stáhnout těsný Chajbulajevův náskok a musel se spokojit s druhým místem.

V Madridu se představil také další český judista, který pojede na olympiádu. Jaromír Musil v kategorii do 81 kilogramů však po prvním vítězství nad Rakušanem Albertem Fercherem dvakrát prohrál s Tomasem Costou z Portugalska a obsadil konečnou sedmou příčku.

"Jaromír v úterý dobral antibiotika, takže nebyl ještě zcela fit," hájil svého svěřence Lacina. 

V kategorii do 90 kilogramů obsadil Alexandr Jurečka páté místo, které mu vynesla vyrovnaná bilance dvou vítězných a prohraných zápasů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž