STRUČNĚ

Už týden cítil americký tenista Andre Agassi bolesti v pravé kyčli, na turnaji v Lyonu se ale natolik zhoršily, že ho donutily skrečovat semifinále s Francouzem Clementem po prohraném prvním setu.
Už týden cítil americký tenista Andre Agassi bolesti v pravé kyčli, na turnaji v Lyonu se ale natolik zhoršily, že ho donutily skrečovat semifinále s Francouzem Clementem po prohraném prvním setu. "Jakmile mi Arnaud zahrál rychlý míč na čáru, který jsem nečekal, a já zabral, ucítil jsem ostrou bolest. Při každém prudším pohybu se místo ozvalo, nevím, co s tím mám," divil se Agassi. "Jsem zklamaný, ale nešlo to," omluvil se. Zda nastoupí příští týden na turnaji série Masters v Paříži, kde loni zvítězil, a na Turnaji mistrů v Lisabonu, se rozhodne po důkladném vyšetření.

DIVÁCI BUČELI

Britský boxer Lennox Lewis obhájil titul profesionálního mistra světa IBF a WBC v supertěžké kategorii, když porazil Davida Tuu z Nového Zélandu na body. Soupeři vydrželi v ringu plný počet dvanácti kol, ale hlediště příliš nepobavili. V některých kolech nebyly k vidění žádné akce a 12 000 diváků v hale na Mandalay Bay v Las Vegas nespokojeně bučelo. "Když jdete do boje, je třeba opatřit si celý arzenál zbraní, nestačí jen levý hák a originální sestřih," poznamenal Lewis v narážce na Tuovy vlasy, trčící vzhůru jako tvrdá stébla. Odmítl nařčení z pasivity. "Odvedl jsem svoji práci. On létal kolem mne a hledal si pozici pro levý hák, já boxoval." Odpověděl i na možnost utkání s Mikem Tysonem. "Jestli to chce zkusit, pošlu ho na odpočinek. Lewis je nejlepší," zakončil vítěz, který dostal osm milionů dolarů, poražený polovinu.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž