Petr Korbel při kvalifikačním turnaji v Budapešti.

Petr Korbel při kvalifikačním turnaji v Budapešti. | foto: ČTK

Stolní tenista Korbel postoupil na Pro Tour v Berlíně do osmifinále

  • 1
Petr Korbel postoupil do osmifinále turnaje Pro Tour ve stolním tenisu v Berlíně. Nejlepší český hráč vyhrál oba své dnešní zápasy a o čtvrtfinále se utká s domácím reprezentantem Larsem Hielscherem. Alespoň z prvního kola postoupila už pouze Renata Štrbíková, která ale druhé utkání nezvládla.

Dalších pět reprezentantů v německé metropoli v hlavní soutěži neuspělo.

Sedmatřicetiletý Korbel ve svém úvodním zápase zdolal Alfreda Carnerose ze Španělska hladce 4:1. Vrátil mu tak nečekanou zářijovou porážku z Ligy mistrů.

"Musel jsem se z toho utkání poučit. Carneros je nevyzpytatelný a někdy mu vycházejí neskutečné věci. Proto jsem po taktické stránce změnil několik věcí a hlavně jsem se snažil od prvních míčků být aktivní. Důležité bylo, že se mi podařilo vyhrát set na 3:1. To byl zlomový moment a Carneros pak viditelně ztrácel víru ve vítězství," řekl Korbel.

Vzápětí zdolal favorizovaného Japonce Kan Jo překvapivě hladce 4:1. S devatenáctým hráčem světa sehrál taktickou partii a soupeře k ničemu nepustil. "Utkání mi sedlo. Bylo vidět, že Kan Jo si na mě nevěří. Mně se s ním naopak hraje dobře, už třikrát jsem ho porazil. Herně mi zkrátka vyhovuje. A když mi vyšel úvod zápasu, dostal jsem se do pohody. Dařil se mi příjem a díky tomu jsem ho nepustil do hry," popsal Korbel.

Devětadvacetiletá Štrbíková nejprve porazila v utkání plném zvratů tureckou soupeřku čínského původu He Sirin 4:2, pak ale nestačila na 36. hráčku světa Li Čchien reprezentující Polsko a podlehla jí 1:4. Na precizní obranu soupeřky nenašla recept už podruhé v krátké době.

Nedařilo se Tomáši Pavelkovi s Michalem Kleprlíkem, kteří v prvním kole nestačili na favorizované soupeře z první dvacítky světového žebříčku, soutěž žen skončila záhy i pro Ivetu Vacenovskou, Hanu Bartošovou a olympioničku Danu Hadačovou.

Výsledky

Muži:
1. kolo
:
Korbel (ČR) - Carneros (Šp.) 4:1 (6, -8, 2, 9, 6)
Cheung Yuk (Hongkong) - Pavelka (ČR) 4:1 (7, 17, 2, -3, 3)
Ovčarov (Něm.) - Michal Kleprlík (ČR) 4:0 (4, 3, 6, 3)

2. kolo:
Korbel - Kan Jo (Jap.) 4:1 (8, 5, 8, -9, 4)


Ženy:
1. kolo:
Štrbíková (ČR) - He Sirin (Tur.) 4:2 (-9, 9, -10, 7, 8, 8)
Tichomorovová (Rus.) - Vacenovská (ČR) 4:1 (-4, 9, 10, 8, 10)
Potaová (Maď.) - Bartošová (ČR) 4:2 (-10, 3, -8, 5, 9, 5)
Fudžiiová (Jap.) - Hadačová (ČR) 4:1 (-9, 9, 4, 6, 6)

2. kolo:
Li Čchien (Pol.) - Štrbíková 4:1 (6, 9, -6, 3, 6)



Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž