Tyson Duncan v dresu softballových Hrochů Havlíčkův Brod | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Softballové Hrochy z Havlíčkova Brodu táhne za medailí Australan

  • 0
Správné načasování formy ve spojení s vhodnou posilou znamená téměř vždycky úspěch. A jeden takový zaznamenali díky těmto ideálně namíchaným ingrediencím také v Havlíčkově Brodě, kde místní softbalisté postoupili přes pražské Tempo do extraligového semifinále.

„Jsme maximálně spokojeni,“ zářil trenér brodských Hrochů Dušan Šnelly. „Byl to nejdůležitější víkend sezony. Pokud bychom totiž prohráli, tak by pro nás letošní ročník skončil. Takhle ale budeme hrát až do konce. A o medaile,“ radoval se.

Matné výkony z jara jsou zapomenuty, Hroši momentálně válí a sbírají jednu výhru za druhou. Ve čtvrtfinále jim na Tempo stačily pouhé dva zápasy. „Je to tak, náš výkon se postupně zvedá. Snad to bude takhle pokračovat i dál,“ svěřil se s přáním po víkendových výhrách 7:1 a 4:1 kouč brodského týmu.

Klíčovým trumfem domácích se stal australský nadhazovač Tyson Duncan, který soupeře doslova vymazal ze hřiště. „Je pravda, že on byl zásadním rozdílem v kvalitě týmů,“ souhlasně pokyvoval hlavou Šnelly. „Pálkaři nebyli schopni přes něj přejít,“ usmíval se.

Na Vysočinu se podle něj dostal díky brodskému kapitánovi Kadečkovi. „Karel totiž už dva roky po sobě jezdí na zimu hrát nejvyšší ligu na Nový Zéland, kde jsou i Australani. To od něj jsme získali kontakt na Tysona. Zůstane s námi do konce sezony,“ prozradil.

V semifinále proti Spectru Praha to ovšem nebude jediná zahraniční posila Hrochů. „Ještě za nás nastoupí holandský catcher Anthony Beamonth, který se už předtím na Supercupu ukázal ve vynikajícím světle,“ oznámil Šnelly.

Mezi čtyři nejlepší týmy softbalové extraligy se Havlíčkův Brod dostal popáté v historii, ovšem až do finále zatím nepronikl ani jednou.

„Uvidíme, jak to bude letos. Spectrum je obhájce loňského titulu a my s ním máme vyloženě špatnou bilanci. Letos jsme s ním prohráli všechny zápasy,“ zamýšlel se trenér. „Favoriti tedy nebudeme, což ale může být i výhoda. Máme dobrou formu, věříme si a pro postup uděláme vše,“ slíbil.

První semifinálový duel uvidí v sobotu Praha, druhý pak o den později od 13 hodin havlíčkobrodská Hippos Aréna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž