Ondřej Synek

Ondřej Synek | foto: Reuters

Skifař Synek prohrál před olympiádou. Může to být pro něj plus?

  • 1
Na první pohled je to drtivá porážka. Přesto nemusí nedělní amsterdamská prohra skifaře Ondřeje Synka s novozélandským arcirivalem Mahe Drysdalem znamenat žádnou tragédii. Možná dokonce naopak.

"Poslední dobou toho Ondra vyhrál opravdu hodně, i Drysdalea mnohokrát porazil, čili se už dlouho pasoval do role velkého favorita olympiády. Tenhle tlak teď aspoň opadne," myslí si trenér Milan Doleček.

Pro Synka byla slavná regata Holland Bekker definitivně posledním předolympijským testem, nadcházející závěr Světového poháru v Mnichově - na rozdíl od Drysdalea - už vynechává a soustředí se jen na trénink. Před vrcholem sezony vyjede do řidšího alpského vzduchu, což se mu v předchozích sezonách zpravidla osvědčilo.

"Po letním vysokohorském tréninku na vodě pak slušně lítám, funguje u mě bum efekt po návratu z řídkého alpského vzduchu do nížiny," popsal už dříve Synek.

Bude to však stačit po včerejší porážce od Drysdalea bezmála o šest vteřin? Kouč Doleček strach nemá: "Ta výrazná ztráta z Amsterdamu nic neznamená. Ondrovi se nějak nechtělo závodit. Když se měl prát, nešel do toho. Po kilometru čili v půlce trati toho nechal."

Synek to potvrdil: "Dostal jsem lekci. Drysdale za to 750 metrů po startu vzal a ujel." Londýnská olympiáda začíná za 46 dní, finále skifařů se jede na dráze v Etonu na dohled hradu Windsor za 53 dní: v pátek 3. srpna.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž