Ragbisty čeká v Anglii svátek

  • 3
Brno - České ragbisty čeká svátek. V neděli se v anglickém Gloucesteru utkají s bývalými reprezentanty Anglie. Podle trenéra českého národního týmu Jiřího Šťastného, který zároveň vede ragbisty RealSpektra Brno, je to pro nejlepší tuzemské hráče jeden z vrcholů kariéry. "Hrát proti Angličanům, ještě navíc v jejich prostředí, to je snem každého ragbisty," prohlásil Šťastný.

Na utkání, v němž se Čechům postaví výběr složený z třicátníků, se čeká patnáctitisícová návštěva. "Diváci tam na stadionu zůstanou, protože těsně předtím se hraje ligový zápas Gloucesteru s Leedsem. Bude určitě skvělá a bouřlivá atmosféra," tuší český kouč. "Hráči  ragby jsou tam obrovsky vážení, lidi je poženou dopředu."

Reprezentanti vše podřídili  úspěchu. Už od středy se společně připravují v Praze a v neděli vyběhnou na hřiště v  nejsilnějším možném složení. "Máme všechny hráče zdravé, nikoho nebudu šetřit. Chceme to  zvládnout, což znamená neudělat tam ostudu," řekl Šťastný.

K zápasu pozval jedenáct  krajánků, z domácí ligy se do Anglie podívá dvacítka hráčů. Bude úspěchem těsná prohra? "O přesné síle jejich týmu nevím, ale je pravděpodobné, že si na nás budou hodně věřit a zkusí nás potupit. Bude to těžké," upozornil Šťastný.

Pro národní tým je zápas přípravou na jarní boje v mistrovství Evropy skupiny A, kam loni postoupili. "To budou samá obtížná utkání, žádná legrace. Tohle nás může posílit," doufá trenér.

Hráči mužstva Cherry Pickers jsou bývalí angličtí a skotští prvoligoví profesionální ragbisté i reprezentanti. Televizní kanál Sky sport ze zápasu českého celku pořizuje záznam. Výtěžek ze vstupného i tomboly bude věnován ve prospěch ragbistů Slavie Praha, kteří si za vydělané peníze nechají opravit záplavami poničené hřiště.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž