Radost z vítězství? Tu Stejskal ani nemá

Brno - Smíšené pocity z finále mistrovství republiky plážových volejbalistů ve Slavkově u Brna má čerstvý šampion Igor Stejskal. S partnerem Petrem Chromým nehráli o zlato se svými největšími konkurenty Michalem Palinkem a Stanislavem Pochopem, namísto toho lehce přehráli unavenou dvojici Pavelku s Johnem. "Jsem trošku rozpačitý," přiznal Stejskal.

Znamená to, že nemáte z vítězství radost?
Finále bylo jednoznačnou záležitostí, soupeři už neměli dost sil. Sehráli fantastické semifinále, kdy porazili Palinka s Pochopem, favority turnaje. Sice bylo vidět, že chtějí porazit i nás, ale byli už hodně vyčerpáni.

Který zápas byl pro vás nejtěžší?
Jednoznačně semifinále s párem Bíza,  Svoboda, které jsme nakonec, možná i se štěstím, porazili. První dva sety byly hodně vyrovnané, ale ve třetím už nekladli odpor.

Jaké jsou vaše nejbližší plány?
Měli jsme jet na mistrovství Evropy, ale počet účastníků byl zúžen. Teď jsme jako čtvrtí náhradníci, takže na Evropu s největší pravděpodobností nepojedeme. Začátkem září nás čeká exhibice ve Zlíně, která by měla zakončit letošní sezonu.

Může se dnes srovnávat česká a světová špička plážového volejbalu?
Myslím, že ano. U nás je ale problém, že se připravujeme jen doma. Sice do turnajů Světové série se může přihlásit každý, ale je to drahá záležitost, hotely a letenky si platíme sami a když nepostoupíme z kvalifikace, tak si ani nic nevyděláme.

Nedalo by se trénovat s hráči, kteří Světovou sérii hrají?
Například blízcí Rakušané jsou s kvalitou českého plážového volejbalu spokojeni, ale stejně se raději připravují se světovou špičkou a účastní se turnajů Světové série.

Váš partner je hodně impulsivní, vy jste spíše kliďas. Jde to při hře dohromady?Výsledky ukazují, že ano. Teď po sezoně si sedneme a uvidíme, zda spolu budeme hrát i příští rok. Petr Chromý se letos vrací ze švýcarské volejbalové ligy a budeme spolu hrát ve Zlíně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž