Michal Seidler v utkání české futsalové reprezentace proti Madarsku.

Michal Seidler v utkání české futsalové reprezentace proti Madarsku. | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Futsalisté vyzvou Japonce. Kdysi na nás vyběhli dvoumetroví chlapi

  • 0
Přípravné zápasy s Japonskem v neděli v Chomutově a v pondělí v Kadani prověří českou futsalovou reprezentaci před kvalifikací o postup do baráže o mistrovství světa 2016 v Kolumbii.

„Pamatuju si, jak na nás v Japonsku vyběhli dvoumetroví chlapi. Dost nás to překvapilo,“ vybavuje si rok 2011 futsalista roku Michal Seidler.

Česko se s Japonci utkalo jen třikrát, dvojzápas skončil 1:4 a 2:1, na loňském turnaji v Kuvajtu český tým vyhrál 4:0 po hattricku Rešetára a jedné trefě Seidlera, hráče maďarského Györu.

Jak jste v Maďarsku spokojený?
Maximálně! Neudělal jsem chybu, když jsem přestupoval. V Györu jsou výborní hráči s výborným trenérem. Jediné, co je takové menší mínus, je to, že je těch zápasů už opravdu hodně. Hrajeme zápasy maďarské ligy, poháry i UEFA Futsal Cup. Do toho ještě reprezentace, takže už se těším, až si chvíli odpočinu.

Ale národní tým vás i nabíjí, ne?
Určitě. Na reprezentaci se vždy těším. I tentokrát. S několika hráči jsem hrál v Tangu, bude to taková změna zase. Jediné, co není dobře, je, že s námi nebude trenér Neumann (leží po mozkové příhodě v nemocnici). Určitě budeme všichni bojovat i za něho.

Proti Japonsku jste hrál všechny tři dosavadní zápasy. Jaký to je soupeř?
Japonci jsou velmi kvalitní. První dva zápasy, které jsme hráli v Japonsku, byly ohromně těžké. Jeden jsme vyhráli a jeden prohráli. Třetí zápas jsme s nimi odehráli minulý rok v Kuvajtu, kde jsme vyhráli 4:0, ale skóre může mást. Japonci zahodili strašně moc šancí a my jsme je proměňovali. Jsou na tom velmi dobře technicky a nechybí jim rychlost.

V čem bylo Japonsko loni jiné oproti zápasům z roku 2011 u nich?
Jak jsme hráli v Japonsku, tak tam na nás vylezli samí dvoumetroví chlapi. To nás hodně překvapilo. Šlo o hodně silové zápasy. V Kuvajtu to byl pravý opak, takže malí a rychlí hračičkové.

Co od přípravných duelů očekáváte?
Pro nás to bude taková menší zkouška před kvalifikací, která nás čeká. Určitě budeme nacvičovat různé herní situace, standardky a power play. Doufám, že potěšíme diváky naší hrou, a že ty zápasy, i když budou těžké, vyhrajeme.

Program futsalové reprezentace

Příprava
Neděle 6. 12. Česko – Japonsko v Chomutově
Pondělí 7. 12. Česko – Japonsko v Kadani

Kvalifikace o MS 2016, Chomutov
● 10. prosince: 16.30 Česko - Kazachstán, 19.00 Francie – Slovinsko
● 11. prosince: 16.30 Slovinsko - Kazachstán, 19.00 Česko – Francie
● 13. prosince: 13.30 Kazachstán - Francie, 16.00 Česko - Slovinsko


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž