Plavce vyhnali. Cákají lidem na hlavu...

  • 25
Znojmo - O tom, že doma je málokdo prorokem, se nedávno přesvědčili znojemští plavci. I když zdatně reprezentují své město, sami v něm nesmějí trénovat. Alespoň ne podle svých představ. Otevřenou plovárnu na Louckém klášteře totiž mohou reprezentanti a mistři republiky Květoslav Svoboda s Michalem Rubáčkem využívat jen dopoledne, potom pro ně platí zákaz.

"Nechápu to. Složitě jsme si vyběhali bazény a pak nám město sdělí, že na nich odpoledne překážíme lidem," stěžuje si česká plavecká jednička Květoslav Svoboda.

"Odpoledne tak musíme trénovat v krytém bazénu, který při současném počasí připomíná spíš skleník. V těch padesáti stupních se skoro nedá dýchat."

Svoboda přitom předtím na plovárně trénoval tři roky bez omezení.

"S lidmi jsme neměli žádný problém. Používali jsme krajní dvě dráhy a nikomu nepřekáželi. Jen jsme museli vyhnat děti, ty to ale chápaly a naopak se na nás ještě často chodily s jejich otci dívat," tvrdí Svoboda.

Letos však harmonické vztahy plavců a města Znojma vzaly za své. "Městská rada na nás přišla s argumenty typu, že nějaké paní cákáme na hlavu. A museli jsme pryč," líčí Svoboda.

"Jediný starosta Balík měl zájem to řešit, ale v radě ho přehlasovali. Pokud takhle město bude pokračovat dál, tak to asi se sportem půjde dolů," uzavírá rozladěný plavec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž