Petr Koukal

Petr Koukal | foto: archiv Petra Koukala

Ponocování s kamarády nehrozí, vzkazuje badmintonista Koukal

  • 0
Petr Koukal vyhrál sedmkrát a Jan Fröhlich jednou. Nikdo jiný v minulých osmi letech nevyhrál mistrovství republiky badmintonistů. Utkají se o titul i tentokrát?

To bude jasné o víkendu, kdy se český šampionát koná v karvinské hale STaRS. Poprvé v historii bude v Moravskoslezském kraji.

„Nebude to tak jednoznačné,“ tvrdí česká badmintonová jednička Petr Koukal. „Dva tři mladí nadějní koně hrají dobře, takže ve finále už nemusíme být jenom my dva s Honzou. Do hry vstupují další.“

Takže obhajoba titulu bude pro vás složitější?
Vzhledem k vylosování by to až tak složité být nemělo. Pokud to vyjde, tak s Honzou nebo s některou z nadějí, Adamem Mendrekem či Milanem Ludíkem, bych se měl potkat až ve finále. Všichni tři jsou ve spodní polovině pavouka, takže by to mohlo být pro mě snadnější, než kdybych je měl porážet postupně. Los mám příznivý.

Program MČR v badmintonu v Karviné

Pátek 12.00 až 20.00
Sobota 09.00 až 18.00
Neděle, finále 09.30
* Nejlepší čeští badmintonisté, muži a ženy, se v hale STaRS Karviná u zimního stadionu utkají ve dvouhrách a čtyřhrách včetně těch smíšených.
* Vstupné je 30 korun na každý den, děti do 15 let zdarma.

Co vůbec říkáte na to, že se šampionát poprvé v historii koná v Moravskoslezském kraji?
Pro mě to sice je trochu z ruky, ale rád jezdím vlakem, takže tu cestu si užiju. K tomu mám v Bohumíně a okolí spoustu kamarádů. Těším se, že je uvidím a že i oni se budou moci podívat na mě, protože když jsou turnaje v Čechách a v Praze, tak je to zase pro ně daleko. Ale Karviná je příjemná změna. Jsem zvědavý na prostředí, těším se, že to bude pěkné.

Nehrozí, že setkání s kamarády protáhnete až do rána?
To určitě ne. Už jsem je na to upozorňoval. Oni mi ale říkali, abych přijel už ve středu, ale tomu jsem odolal. Jedu obhájit titul, to je pro mě taková alfa a omega. Pokud nějaké oslavy budou, tak až po zápasech.

Představíte se hned v pátečním programu, který startuje v pravé poledne?
To ne, v pátek teprve do Karviné přijedu, protože v prvním kole mám volný los. Měl bych hrát až v sobotu dopoledne.

Ve dvouhře zatím máte sedm titulů. Kolik byste jich rád získal?
Pro mě byla vždy lákadlem desítka, ale abych se přiznal, tak to trochu pominulo v momentě, kdy jsem před třemi roky prohrál ve finále s Honzou Fröhlichem.

To skončila vaše šňůra pěti titulů v řadě, že?
Ano. V tu chvíli mě to mrzelo, bylo mi to líto, ale na druhou stranu se mi strašně ulevilo. Najednou pro mě ztratilo smysl hnát se za nějakým číslem, takže jestli jich bude osm nebo čtrnáct, to teď vůbec neřeším.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž