Olympijské Atény vyhoví MOV

A t é n y - Termíny ukončení stavebních prací na jednotlivých objektech olympijských her v roce 2004 v Aténách se podle vyjádření předsedkyně organizačního výboru Gianny Angelopoulosové-Daskalakiové změní. Řečtí pořadatelé se snaží vyhovět požadavkům Mezinárodního olympijského výboru (MOV), proto posunuli uzávěrku z května 2004 na konec roku 2003. "Posuneme uzávěrky pro sportoviště a olympijskou vesnici o několik měsíců, abychom vyhověli požadavkům MOV," uvedla Angelopoulosová.

Pořadatelé rovněž přislíbili zpřísnit chystaná bezpečnostní opatření po dobu olympijských her. Obě tyto otázky budou v centru pozornosti při čtvrteční inspekci člena výkonného výboru MOV Jacquesa Roggeho v řecké metropoli.

Předseda MOV Juan Antonio Samaranch v pátek organizátory příští letní olympiády pochválil za pokrok v přípravách. Po ostré kritice během posledního roku se tak Řekové poprvé dočkali pozitivního hodnocení své práce. Předtím jim výbor dokonce pohrozil, že by hry mohly být přeloženy jinam.

Na konci minulého týdne odvolal řecký premiér Costas Simitis z funkce vládního zmocněnce pro přípravu olympijských her Theorodose Pangalose. Podle tiskového mluvčího vlády byl Pangalos odvolán kvůli nedávné kritice kabinetní politiky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž