SNOOKEROVÁ LEGENDA. Ronnie O´Sullivan na mistrovství světa v roce 2012. | foto: Profimedia.cz

Legenda O'Sullivan se vrací ke snookeru. Začal jsem se nudit, přiznává

  • 17
Svět snookeru jásá, k zeleným stolům se vrací legenda Ronnie O'Sullivan. Čtyřnásobný mistr světa, který se dlouhodobě potýká s depresemi a loni přerušil kariéru, po desetiměsíční pauze ohlásil svůj comeback. Na přelomu dubna a května hodlá na šampionátu v Sheffieldu obhajovat svůj světový titul.

"Užil jsem si hezký rok, pobavil jsem se. Ten odpočinek jsem už potřeboval, ale řekl jsem si, že už je čas vrátit se a dělat zase to, co jsem dělal většinu svého života," řekl na tiskové konferenci v Londýně O'Sullivan, považovaný za jednoho z nejnadanějších hráčů historie.

Snookerová hvězda se rozhodla stáhnout ze světa sportu vloni v červnu. "Před třemi čtyřmi měsíci jsem jen tak seděl a pomyslel si, že bych radši v Sheffieldu prohrál 0:10, jen abych si zahrál," prohlásil s tím, že jen chození na obědy a večeře už ho nebaví. "Abych byl upřímný, začal jsem se nudit," dodal.

Před případným startem na světovém šampionátu ale bude muset O'Sullivan zapracovat na své hře. Během pauzy se představil jen na několika exhibicích. "Budu pořádně zrezivělý. Bude to velká výzva, jít tam bez zápasové praxe, ale beru to jako začátek něčeho většího," uvedl.

Fakt, že už s ním někteří lidé přestali počítat, bere jako další motivaci. "Jsem na to zvyklý. Miluju výzvy. Vím, jak jsem dobrý, a vím, čeho jsem schopen. Doufám, že mě někteří lidé odepíšou, protože to mě jen posílí," dodal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž