Nedvěd na telefonu, Koukal jen na otočku

Praha - Vítěz na telefonu? K takovému scénáři zřejmě dojde, pokud Pavla Nedvěda zvolí českým Sportovcem roku. Na sobotní vyhlášení v pražském hotelu Hilton určitě nedorazí. Buď odcestuje s Juventusem na zápas proti Lecce, nebo bude doma v Turíně léčit virózu. „Veškerá naše snaha selhala,“ přiznala Jana Obermajerová, ředitelka agentury BPA, která slavnostní večer organizuje.

„Nabízel, ať večer přesuneme na pátek. Potom by přiletěl. Jenže to nebylo v našich silách. Termín televizního přenosu je nasmlouvaný půl roku dopředu.“ Neuskuteční se ani telemost, jako když v roce 1998 vyhrál Dominik Hašek. „Pan Nedvěd však bude připraven na telefonu. Jen zatím neví kde,“ upřesnila Obermajerová.

Kdo v sále přebere cenu určenou fotbalistovi? Nikdo z rodiny. Otec Václav se omluvil ze zdravotních důvodů. Nedvěd tedy „nominoval“ svého manažera Zdeňka Nehodu.

Do Prahy naopak dorazí další z kandidátů na vítězství, lyžař Martin Koukal. Oželí kvůli tomu sobotní skiatlon Světového poháru v Ramsau.

Včera odpoledne Koukala vyzvedlo v rakouském středisku auto od BPA. V neděli ráno ho odveze zpět na volnou desítku.

Skiatlon startuje v 17.45, vyhlášení začne ve 20 hodin. Mohl stihnout obojí? I tato eventualita se zvažovala.

„Letěl bych soukromým tryskáčem ze Salcburku. Bohužel, nakonec spočítali, že dřív než v devět večer bych stejně v Praze nebyl,“ litoval letošní mistr světa.

„Škoda, tryskáčem jsem ještě v životě neletěl.“ A co limuzíny? Budou? Elitní sportovce přivážely v listopadu k vyvrcholení ankety o Atleta roku v hotelu Ambassador.

„Nemáme je v plánu,“ uvedla Obermajerová. „Před Ambassadorem nemohli se svými vozy parkovat. My pro ně máme připravené VIP parkoviště v hotelu.“ Celý večer bude státmiliony korun, řekla ředitelka BPA. Kolik přesně? „To nebudeme rozvádět.“ Loni se hovořilo o 10 milionech.

Vyhlášení Sportovce roku 2003
Kdy a kde: v sobotu dnes od 20 hodin v pražském hotelu Hilton.
Kdo je ve hře: vítěz vzejde z desítky Doktor, Hejduk, Hilgertová, Hlaváčková, Holubcová, Koller, Koukal, Nedvěd, Poborský, Šebrle.
Nepřijdou: Hejduk (NHL), Holubcová (Světový pohár), Nedvěd (nepustil ho trenér), Poborský (dovolená v Rakousku).
Byl pozván, ale omluvil se i prezident Václav Klaus.
Prémie pro vítěze: 250 tisíc korun.
Kdo vystoupí: moderátorem je Jan Kovařík, zpívat budou také Miroslav Žbirka, Helena Vondráčková, Monika Absolonová.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž