Museli se bát až do konce

-
Jak zabrnkat divákům na nervy a udělat z jednoznačného zápasu drama, předvedli domácí fotbalisté. V prvním poločase měli výraznou převahu, množství šancí, ale tři minuty před koncem se třásli při jediné příležitosti soupeře, kdy Zemánek střílel z dvanácti metrů vedle. Hradec nepřijel betonovat, pokoušel se hrát otevřeně, ale um jeho hráčů končil daleko před pokutovým územím a střely z dálky byly buď nepřesné, nebo tak razantní, že by si s nimi snadno poradily brankářky v ženské kopané. Domácí se kombinačními akcemi dostávali do šancí, ale dlouho nedokázali skórovat. Podařilo se to až Tumovi, jemuž předložil před prázdnou branku míč Kinder. "Potřebovali jsme dát druhý gól, abychom se uklidnili. Po přestávce jsme hráli křečovitě," řekl kouč vítězů Karel Večeřa. "Byl to zápas, který mohl skončit 3:0, ale také 1:1. Škoda, že jsme zlepšený výkon po přestávce nevyjádřili gólem," hodnotil kouč hostů Milan Petřík.

Branka: 32. Tuma. Rozhodčí: Jirků. ŽK: Brabec - Zemánek, Opršal. Diváků: 4126. Poločas: 1:0.

Drnovice: Vaniak - Kadlec - Pergl, Brabec, Grygera - Holeňák, Kufa (73. Zavadil), Červenka, Kinder - Tuma, Cupák (73. Kaufman).

Hradec: Novotný - Lesák, Dvořák, Homoláč, Blüml - Zoubek (46. Rolko), Piták (46. Opršal), Zemánek, Doležal (75. Černý) - Kraus, Bílek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž