Český baseballový reprezentant Martin Schneider

Český baseballový reprezentant Martin Schneider | foto: www.draci.cz

Čeští baseballisté prohráli s Italy a evropskou medaili nezískali

  • 0
Čeští baseballisté na historickou medaili z mistrovství Evropy musejí zapomenout. Závěrečný zápas finálové skupiny s Italy prohráli po napínavé bitvě 2:3 a obsadili v nizozemském Hoofddorpu páté místo.

„Je to zklamání, přijeli jsme pro medaile. Po výkonech v přípravě jsme tomu věřili. Máme tým, který může porazit kohokoliv, tady jsme to ale nepředvedli,“ litoval manažer reprezentace Michal Müller.

„Za čtyři roky jsme s týmem udělali hodně práce, věřili si. Nakonec to nevyšlo. Schází nám udělat poslední krok, rozbořit zeď, která tomu brání,“ dodal.

Nejlepším umístěním českého baseballu na ME zůstalo předloňské čtvrté místo z Ostravy. Aby mohli reprezentanti pomýšlet na bronz, potřebovali vedle výhry nad Itálií ještě pomoc soupeřů. Zatímco těsně před šampionátem v přípravě ve Florencii nad domácím týmem zvítězili, tentokrát se jim to nepodařilo.

Rozhodla čtvrtá směna, po níž Italové vedli 3:1. Čechům se v ní přitom povedlo nejprve vyrovnat po homerunu Jakuba Malíka, jenže soupeř hned zareagoval dvěma body, když Mattia Reginato odpalem do středu hřiště stáhl dva běžce.

V osmém inningu Češi už jen snížili. Matěj Hejma předvedl dvoumetový odpal a při startu Martina Červenky doběhl pro bod. Skvělý výkon na nadhazovačském kopci předvedl Martin Schneider, který zaznamenal šest strikeoutů.

Finále si v neděli zahrají domácí Nizozemsko, které titul obhajuje, a Španělsko.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž