Tomáš Polanský

Mladí stolní tenisté touží na ostravském šampionátu po medailích

  • 0
V Ostravě o víkendu vyvrcholí soutěžemi jednotlivců 56. mistrovství Evropy juniorů ve stolním tenise. Do závěrečných bojů o medaile by pochopitelně chtěli zasáhnout i čeští reprezentanti. Jeden titul už získali v soutěži družstev kadeti.

Kvarteto Tomáš Polanský, Patrik Klos, Jiří Martinko a Vojtěch Rozinek nenašlo v konkurenci družstev ze 41 zemí přemožitele a zaslouženě vybojovalo zlaté medaile. "Poslední titul na juniorském šampionátu v soutěži družstev získaly před jedenácti lety juniorky. Tehdy byla lídrem týmu současná česká jednička Iveta Vacenovská," připomněl po slavnostním vyhlášení vítězů trenér kadetů Luboš Pěnkava.

Jeho svěřenci by chtěli i v soutěžích jednotlivců na svůj úspěch navázat. Největší šanci má devátý hráč evropského žebříčku kadetů Tomáš Polanský. "Určitě bych rád postoupil minimálně do semifinále," prohlásil sebevědomě před prvním zápasem ve dvouhře. Vedení českého národního týmu však udělalo maximum i pro Polanského úspěch ve čtyřhrách. V soutěži deblistů hraje Polanský s Bělorusem Khaninem (sedmý hráč evropského žebříčku) a v mixu dokonce s evropskou čtyřkou Angličankou asijského původu Ho Tin Tin.

V kategorii juniorů vkládá česká výprava největší naděje do Davida Reitšpiese. Osmý hráč evropského žebříčku hraje v Ostravě ve vynikající formě. "Mým prvním cílem je potvrdil nasazení a postoupit do čtvrtfinále. V něm se pak určitě poperu o medaili," slibuje nejlepší český junior.

Češi byli vidět už v úvodních kolech soutěží jednotlivců. Junioři Jakub Seibert s Karolinou Mynářovou ve druhém kole smíšené čtyřhry vyřadili nasazený pár číslo jedna Portugalce Geralda s Rumunkou Scoszovou a postarali se o největší překvapení dosavadního průběhu soutěží jednotlivců.

Soutěže ve smíšené čtyřhře vrcholí finálovými duely v sobotu, zbylých osm sad medailí se bude rozdávat v neděli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž