Ondřej Tunka během finálové jízdy na mistrovství světa v Pau.

Ondřej Tunka během finálové jízdy na mistrovství světa v Pau. | foto: Balint Vekassy ICF

Malá Skála nadšeně vítala zlatého rodáka Tunku

  • 0
Na nevelkou obec Malá Skála v sobotu dopadl zlatý odlesk. Centrum vodáckého sportu ležící na řece Jizeře nadšeně vítalo svého slavného rodáka Ondřeje Tunku, který na nedávném mistrovství světa ve vodním slalomu ve Francii vybojoval nečekaný titul.

Před místní sokolovnou se sešla snad půlka obce. Novopečený mistr světa rozdával úsměvy i podpisy, nechyběl přípitek šampaňským. „Naučil jsem se tady pádlovat, jezdil jsem na Jizeře a taky na Kamenici a mám na to hrozně hezké vzpomínky,“ říkal do televizních kamer.

Kajakář ze severu Čech patří dlouhodobě k vodácké elitě. Mezi nejlepší patřil Ondřej Tunka už v juniorské kategorii a v posledních letech pravidelně končí v top ten v celkovém pořadí Světového poháru. Před dvěma lety byl dokonce třetí.

V Česku však byl zatím ve stínu olympijských medailistů Vavřince Hradilka a Jiřího Prskavce. I proto jeho zlato ze světového šampionátu vyvolalo takovou senzaci. „Už mi pomalu začíná docházet, že se to stalo, ale pořád je to jako z pohádky,“ řekl 27letý kajakář, který ve Francii o pouhé dvě setiny sekundy překonal svého krajana Víta Přindiše, který skončil stříbrný.

Jako světový šampion si teď Ondřej Tunka zvyká i na zájem médií. Po svém triumfu rozdal řadu rozhovorů, minulý týden dostal pozvánku do televizní Show Jana Krause.

Teď má po sezoně a může si užít pár volných týdnů. Během nich ho můžete potkat s tenisovou raketou. „Chystám se na tenisový turnaj, který budeme mít na Malé Skále za čtrnáct dní, to bude velká akce,“ usmíval se.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž