Jak probíhá příprava na Mad Race.

Jak probíhá příprava na Mad Race. | foto: mad-race.cz

Bahnem, po lanech i po, tyčích. Nadšence čeká extrémní překážkový běh

  • 0
Běh bahnem, šplhání po lanech, ručkování po tyčích, přelézání dřevěných konstrukcí, zavěšených sítí a pneumatik, balíků sena, jako překážky nejsou výjimkou ani ostnaté dráty či prolézání rourou. Podobný adrenalinový zážitek slibuje extrémní závod Mad Race, který se uskuteční příští sobotu na Vaňkově kopci u Ostravy.

„V Ostravě bude přichystána sedmikilometrová trať se sedmadvaceti překážkami, druhá trať pak bude mít pět kilometrů a překážek na ní bude přibližně patnáct,“ informovala za organizátory extrémního podniku Blanka Korytářová.

„Trend extrémních překážkových běhů zvaných Spartan Race se objevil v roce 2010 ve Spojených státech. V Evropě se první takový závod konal v roce 2012 na Slovensku, v Česku poprvé v roce 2013,“ informovala Korytářová.

Od té doby inspiroval Spartan Race pořadatele mnoha dalších závodů. „Dnes tak můžeme narazit na Army Race, Gladiator Race, Predator Race nebo třeba Heroes Race. A jejich společným jmenovatelem je podtitul extrémní překážkový závod.“

Ostravský Mad Race zavede účastníky do terénu mezi obcemi Horní Lhota, Budišovice, Josefovice a Velká Polom. „Tohle je výzva, ve které nejde o stupně vítězů. Bude to test tvrdosti, síly a psychické odolnosti,“ uvádějí organizátoři, jejichž motto zní: „Mise je jasná: „Překonej únavu, bolest a strach!!!“

Závodit se bude ve čtyřech kategoriích - ženy od 15 let, muži od 15 let, děti do 10 let a děti od 10 let do 15 let, přičemž trasa závodu pro děti bude měřit 1,5 kilometru.

První vlna závodníků vyrazí na trať v sobotu v 10 hodin, první vlna dětí odstartuje o hodinu později.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž