Ke stříbru scházel házenkářům bod

Hranice, Kostelec na Hané - Zcela odlišně hodnotí zástupci středomoravských oddílů účinkování svých klubů v první házenkářské lize mužů. Zatímco kostelecký trenér Jiří Grepl považuje pátou příčku v šestičlenné nadstavbové skupině za úspěch, jeho hranický protějšek Miroslav Frank nespokojenost z bramborové medaile nijak neskrývá. Na nevydařeném závěru Hranic se projevily i zdravotní problémy několika klíčových hráčů.

Hranický celek se totiž v závěru soutěže dostal na stříbrnou pozici, kterou ztratil po prohrách v Kopřivnici a Kostelci. Mezi druhým a čtvrtým družstvem v konečném účtování nakonec rozhodoval pouze jeden bod. "Náš cíl, třetí místo, jsme nesplnili. Kladem ale je, že mladí hráči šli výkonnostně nahoru," okomentoval Frank působení týmu v první lize.

Oproti tomu hanácký tým svůj úkol splnil již postupem mezi nejlepších šest celků soutěže. "V nadstavbové části jsme odehráli některá utkání na velmi dobré úrovni, další nám nevyšla. Myslím si, že je to úspěch pro kosteleckou házenou," domníval se Grepl.

Oba středomoravské oddíly se shodně mohou pochlubit velmi dobrou hrou na domácí palubovce. Kostelec doma podlehl pouze první Kopřivnici a z Hranic si dokonce za celou sezonu žádný ze soupeřů neodvezl ani bod. Svou suverenitu však ani jeden z oddílů nedokázal přenést na utkání venku.

"V zápasech na hostující půdě chyběli zkušenější hráči, kteří by dokázali v nepříznivých momentech mančaft podržet. Spoustu utkání jsme měli dobře rozehraných, ale ztratili jsme je," pojmenoval příčinu rozdílnosti výsledků asistent kosteleckého kouče Jan Hegar. "Je to spíše otázka psychiky některých hráčů," potvrdil Grepl, že kádr nezvládal hru pod tlakem.

Podobně se vyjádřil i Frank. "Mladé mužstvo doma bojovalo, ale venku jsme prohrávali po hrubých chybách." Frank v současnosti za nejdůležitější považuje, aby si hráči od házené odpočinuli. "Teď nás čeká třítýdenní volno. Během léta se dají očekávat změny v kádru, když odejdou někteří ze starších hráčů a naopak celek doplníme," nechtěl být Frank ještě konkrétní.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž