Poslední metry později anulovaného dostihu Cena zimní královny v Karlových...

Poslední metry později anulovaného dostihu Cena zimní královny v Karlových Varech. | foto: Marcela Klingorová

Karlovy Vary přišly o svou dostihovou zimní královnu

  • 0
Dostihové Vary se budou muset letos obejít bez své zimní královny. Kvůli technickým problémům se startovním boxem musela dostihová komise nejdůležitější test dvouletých klisen anulovat. 35. Mercedes-Benz Cena zimní královny, hlavní dostih posledního mítinku letošní sezony tak zůstane bez vítězky.

Příjemné podzimní odpoledne mělo ve středu na karlovarském Hipodromu Holoubek odtajnit jméno čtvrté zimní královny, kterou po více než dvou desetiletích nejzápadnější české závodiště přivítalo. V dostihovém světě vládcem letošní zimy nebude sníh ani mráz, ale ani v cíli 35. MercedesBenz Ceny zimní královny první Hessoesse.

Žokej Foret oznámil záhy po doběhu problém s boxem č. 4, a tak trenér Polyanty podal protest proti regulérnosti dostihu. V okamžiku startu se včas neotevřela dvířka boxu a klisna na startu zaostala. Vzhledem k tomu, že přes počáteční ztrátu dokázala získat čtvrté místo, je pravděpodobné, že by za normálních okolností bojovala o vítězství. Dostihová komise nejdůležitější test dvouletých klisen musela anulovat.

Vrcholem se tedy stala Cena Jockey Clubu ČR, dvoukilometrový test II. kategorie pro tříleté a starší středotraťaře. Nedávnou vítězku mostecké Velké letní ceny Sapsiree na druhé místo s převahou šesti délek odsunul Solar Eclipse v sedle s multišampionem Václavem Janáčkem. Rámcová Cena statku Chyše se stala kořistí jediné klisny ve skromném startovním poli. Holin One na překážkách zaznamenala první plný zásah.

Milým zpestřením byl dostih deseti poníků, který je součástí oficiální celoroční pony ligy.

Double zaznamenal žokej Petr Foret, který stylem start-cíl odjezdil debutujícího francouzského rodáka Black Canyon a klisnu Santin na supervytrvalecké distanci tři kilometry. Ihned od startu ji poslal do vedení a postupně se soupeřům vzdalovali. Druhý v cíli Villon byl na cílové pásce vzdálen o propastných 13 délek. Vynikající finiš ze zadních pozic předvedl nakonec třetí Shadow Moon.

Přes počáteční ztrátu dokázala Polyanta získat čtvrté místo, za normálních okolností by pravděpodobně bojovala o vítězství.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž