Juniorům se na šampionátu v judu nedařilo

Rotterdam - Páté místo judistky Lenky Krajčové je nejlepším umístěním na mistrovství Evropy juniorů v nizozemském Rotterdamu. Neuspěl ani Tomáš Mužík, jenž na zářijovénm světovém šampionátu získal bronzovou medaili. Další z pětičlenné výpravy, Alena Eiglová, Andrea Baráková a Tomáš Vytlačil, nestačili na domácí závodníky.

Krejčová ve váze do 63 kilogramů ukončila souboj s domácí de Jongovou ještě před časovým limitem, poradila si i s Italku Bucchiovou. Nad její síly však byla pozdější šampiónka Ščedruchinová z Ruska a neuspěla ani v opravách proti Němce Malzahnová.

Mužíkovi uškodil tréninkový výpadek po nehodě na motorce, navíc ho čekali težcí soupeři. Zvládl sice souboj se Švédem Hassanpourem i Maďarem Madaraszem na ipon, ale pak prohrál na koku s pozdějším finalistou Schmittem z Francie a v opravách jej přemohl Jugoslávec Mrvaljevič. Ten si z Nizozemska odvezl bronz.

Alena Eiglová se v kategorii do 70 kg představila na tatami jen jednou proti Selbeckové z Nizozemska. I Andrea Baráková (do 57 kg) neuspěla proti domácí judistce, podlehla Wetzerové. Také Tomáš Vytlačil (do 81 kg) ztroskotal na Nizozemci: sice porazil Slováka Müllera, jenže Croes jej přemohl na wazari.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž