Jezdkyně Alžběta Vyštajnová.

Jezdkyně Alžběta Vyštajnová. | foto: Instagram Alžběty Vyštajnové

Talentovaná jezdkyně náhle zemřela. Nadějné Vyštajnové bylo pouhých 22 let

O velkou naději přišlo v pondělí české jezdectví, teprve 22letá Alžběta Vyštajnová náhle zemřela. S informací přišel web jezdci.cz. Talentovaná jezdkyně sbírala úspěchy na národní úrovni a kromě parkuru ovládala i drezuru a všestrannost.

„V jezdecké komunitě po ní zůstane prázdné místo a hluboké rány nad jejím odchodem se budou zacelovat jen velmi těžko. Poslední rozloučení se bude konat pouze v úzkém kruhu rodiny a nejbližších přátel,“ píší autoři webu.

Jezdkyně, které nikdo neřekl jinak než Betty, se prosadila už na ponym, o prvního se začala starat jako tříletá. Od té doby se ve světě koní pohybovala už nepřetržitě. Z úspěchů si nejvíce cenila mistrovských titulů jak z oblastní, tak z celostátní úrovně.

Vyštajnová získala kolem dvou desítek medailí z různých šampionátů, dařilo se jí například v rámci seriálových mítinků Zlaté podkovy. Jako mladší juniorka se v roce 2015 kvalifikovala na mistrovství Evropy ve všestrannosti.

Zkušenosti sbírala od matky Martiny, která pracovala v parkurovém sportu. Betty se dále rozvíjela například u Jaroslava Jindry, Miloslava Příhody, Jiřího Luži či drezurního trenéra Alexandera Onoprienka. Věnovala se rovněž práci s mladými koni, jejich přípravě a trénování.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Dostihy