Hroši v Praze splnili první cíl

Havlíčkův Brod - První cíl ve čtvrtfinálové sérii play-off první ligy se havlíčkobrodským softballistům podařilo splnit. V úvodním dvojzápase série s pražským Tempem totiž dokázali Hroši hned v úvodním zápase na hřišti soupeře zvítězit - a před domácí odvetou si tak zajistili jistotu obou duelů v havlíčkobrodské Hippos Aréně.

"Určitě jsme spokojení. To, co jsme chtěli, tedy hrát doma oba zápasy, se podařilo," říká trenér klubu Dušan Šnelly.

Sobotní první duel byl dlouho bez bodů na obou stranách. Jako první se v polovině zápasu prosadili Hroši a šli do vedení 1:0. Jak se později ukázalo, byl to bod vítězný.

Hosté v čele s nadhazovačem Jaroslavem Müllerem totiž později nedovolili domácímu celku ani bod a po těsném jednobodovém vítězství se v sérii ujali vedení 1:0.

Rovněž nedělní odveta byla vyrovnaná až do poslední směny. Tentokrát šlo dvěma body do dvoubodového náskoku Tempo, Brod v závěru pouze snížil. "Je škoda, že se nám v Praze nepodařilo vyhrát i druhé utkání," lituje Šnelly, který se obává náročnosti sobotního domácího dvojzápasu.

V Brodě se totiž budou obě utkání hrát během jediného dne. Třetí zápas začíná ve 13.00, čtvrtý následně v 15. 30. "To může být naše nevýhoda. Protože zatímco Tempo má dva vyrovnané nadhazovače, náš první si nebude moci mezi zápasy odpočinout," mrzí Šnellyho. "Uvidíme, jak se s tím vyrovná."

Případné rozhodující páté utkání by se hrálo v neděli znovu na hřišti Tempa.

Softball, 1. liga, čtvrtfinále play-off:
Krč Spectrum Praha 6:1 a 4:16, Tempo Praha Havlíčkův Brod 0:1 a 2:1. Třetí a čtvrté zápasy jsou na programu v sobotu, rozhodující pátý duel by se případně hrál v neděli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž