O míč bojují Graciano Douglas z Teplic (na zemi) a , Tomáš Vácha z Vysokého Mýta | foto: Martin Adamec, MAFRA

Futsalové „Studio kamarád“ dávalo obrat Teplic

Výkop semifinálového zápasu číslo 2: neobvyklý. Výsledek z pohledu Teplic: obvyklý. Futsalisté hrají své zápasy často až od osmi večer, nováček ligy však proti Vysokému Mýtu musel nastoupit v sobotu už v 9 ráno.

Utkání vysílala živě ČT4 a kamery viděly teplický obrat z 0:1 na 3:1, díky tomu i vedení v sérii 2:0.

"Nepochopím, jak se mohlo hrát tak brzy, to jsem nezažil ani v přípravce," čertil se Martin Dlouhý, kapitán vítězné Balticflory. "Tenhle čas je nesmyslný pro fanoušky i diváky u televizí. To je Studio kamarád, spíš pro děti," zmínil někdejší pásmo pohádek.

Dlouhý je z Prahy, vstával v půl šesté. Vysoké Mýto v Teplicích přespalo. "O hodinu později by přišlo víc diváků než 150," mínil i trenér hostů Roman Páral. Jeho celek po sérii dorážek vedl. Balticflora po pauze otočila: Tolstov přihrál Dlouhému před prázdnou branku, pak Vini obral o míč obránce a dal na 2:1. Pečetil další Brazilec Gui.

"Pořád stejná písnička: oni brání, my dobýváme. Proti nám a Chrudimi nemůžou hrát soupeři otevřenou partii, individuálně i herně jsme napřed," tvrdí Dlouhý.

"První půle byla z naší strany utlumená a možná je dobře, že Nejzbach vedl. Naše mužstvo našlo motivaci," viděl teplický kouč Igor Šulga. "V kabině jsme si k tomu řekli tvrdší slova jako chlapi a tým se probudil, vyhecoval." Páral si rýpl: "Viděl jsem i tlak od rozhodčích, ale na to se nevymlouvám.

Prohráli jsme naivitou." V pátek ve Vysokém Mýtě můžou Teplice slavit finále, kde chtějí vyzvat titány z Chrudimi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž