Momentka z utkání MS v in-line hokeji mezi Švédskem a Českem.

Momentka z utkání MS v in-line hokeji mezi Švédskem a Českem. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Co jste nevěděli o české in-linové reprezentaci

  • 1
"Tak co? Je tu dneska nějak moc prázdno," spustil včera před tréninkem českého in-line hokejového týmu kustod národního mužstva Petr Ondráček. Domácí borci měli totiž volný den, a proto nás nechal nahlédnout do "uvolněné" kabiny českého výběru a povykládal o atmosféře.

1. Vlajka České republiky

Už při vstupu ze šatny dýchá duch vlastenectví. Stačí otevřít dveře a uvidět tyčící se symbol české státnosti. Stejně jako ostatní kolektivní sporty, ani inlinisté nezapomínají při šampionátu, odkud jsou a koho reprezentují. Nápad ale vzešel přímo od kustodů. "Přece jen, jsme národní tým," usmíval se Ondráček.

2. Dresy

Nedílná součást výzbroje hokejisty, ale o to víc jsou na ni hráči pověrčivější. Češi zatím na šampionátu oblékali pouze bílou kombinaci. Červené jsou stále zabalené v pytlích a čekají patrně na slavnostnější příležitost.

"Ty bílé jsme původně nechtěli ani prát, aby z nich nevyprchalo štěstí, ale vzhledem k tomu, že si Karel Rachůnek zakrvácel krk, vzali jsme to při jednom," vypráví.

3. S kým sedí hvězdy?

Přísný zasedací pořádek podle řádů, to u inline hokejistů nehledejte. Ale přesto se drží vazby z klubů. Funguje tu třeba zlínská "buňka". "Rachůnek sedí vedle Vozdeckého. Vedle sebe vysedávají i Kladeňáci Tenkrát a Kameš," přibližuje rozsazení hráčů v kabině Ondráček.

4. Roman Handl

Muž číslo jedna v české brance, zřejmě největší osobnost týmu, ale zároveň chlapík, který má kolem sebe největší komfort. Ke hvězdným jménům to patří. Stejně jako Jágr v Bratislavě obsadí hned dvě místa na lavičce. "Ale v tom bych nic nehledal. To jen aby měl při strojení prostor," říká kustod.

5. České hity

V oblibě hokejistů je i tradiční poslech českých hudebních pecek před zápasem. DJem české kabiny je Pavel Strýček. "Jedou tady skladby od Michala Davida a podobné. Ale na playlist si zatím žádný z ostatních hráčů nestěžoval," usmál se Petr Ondráček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž