Brazilec Sidnei (v červeném) z Chrudimi si kryje míč před napadajícím soupeřem...

Brazilec Sidnei (v červeném) z Chrudimi si kryje míč před napadajícím soupeřem z Plzně. | foto: Lukáš Urban

Kouč futsalové Chrudimi po výhře: Pro slávisty to byla škola

  • 0
Rozdíl mezi prvním a třetím celkem tabulky nejvyšší soutěže futsalistů? Deset branek. Přestože měl chrudimský Era-Pack stejně jako jeho soupeři delší ligovou pauzu s ohledem na futsalové Euro v Srbsku, nedělní mač v Praze se Slavií mu nečinil potíž a „sešívané“, oslabené o zraněné opory, rozdrtil všeříkajícím výsledkem 10:0.

Postarala se o to hlavně čtveřice dvougólových střelců: Brazilci Sidnei, Rodrigo a Felipe a český reprezentant Záruba. „Začátek nebyl úplně jednoduchý, přesto jsme zápas nakonec zvládli s přehledem a zaslouženě vyhráli,“ komentoval dění na hřišti pro web ligy chrudimský asistent Jaroslav Bartušek.

Pohodový vývoj, kdy Era-Pack vedl v poločase už o čtyři trefy, umožnil jeho týmu vyzkoušet si bez nějakého stresu i power-play.

„I z této situace jsme nakonec vstřelili branky, takže pro nás to byl pozitivní zápas. Pro mladé hráče Slavie to byla velká škola. Když se jich sejde tolik na hřišti, vytvoří hodně chyb a je to pro ně poučení,“ mínil trenér.

Něčemu přiučit se mladí slávisté od mistrů z Era-Packu mohou i ve středu. To přijde na řadu odložené 7. kolo - hraje se v 19 hodin v Chrudimi a ČT Sport střetnutí vysílá přímým přenosem.

„Budeme chtít zase potvrdit roli favorita a vyhrát. Před kamerami to bude ještě vypjatější zápas. Budeme hrát doma, těšíme se,“ předeslal Bartušek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž